In mijn kerstpakket zat dit jaar weinig soeps. Een scheurkalender met flauwe filmquotes, een te zoete 'thee' en meer van zulks. Er zat iets in dat dit alles goedmaakte, een zakje amandelen met een kaneel/cacao laagje (en suiker natuurlijk). Het zal iets als dit geweest zijn : https://www.basboernoten.nl/chocolade-kaneelamandelen?prd_opt=4866&gclid=CjwKCAiAprGRBhBgEiwANJEY7NRKxE1u3_2UZW2ltk06mIXy28WpyJPLltdAYXSxeJ3ySGAAikkLgBoCq7UQAvD_BwE
Nu ben ik geen zoetekauw maar wel gek op kaneel en deze amandelen gingen er goed in.
Na de ervaringen met het after eight recept dacht ik dit snoepje ook in transparante vloeistof te vangen.
Ik durf dit nog geen recept te noemen want ik heb een beetje lopen prutsen tot het juist smaakte en de verhoudingen zal je zelf nog moeten verkennen.
Een hoeveelheid neutrale alcohol van 80% of hoger
Cacao poeder
Kaneelstokjes
Amandel essence
Suiker
In de helft van de alcohol macereer je cacaopoeder, tenminste een week
In de andere helft macereer je kaneelstokjes, tenminste een maand
Allebei apart stoken zodat je twee transparante vloeistoffen hebt.
Aanlengen met simple syrup naar eigen inzicht (suiker/water 1:1)
2 drupjes amandel essence (dit is op 20 cl likeur)
Het smaakt echt precies zoals het snoepje. Bij de kaneel kwam de smaak en scherpte al heel snel over, alleen de geur verdwaalde een beetje in de alcohol. Ik denk dat kaneel nog een stuk langer mag macereren.
leuk idee! ga het in een later stadium zeker proberen 👍