Meldingen
Alles wissen

Precieze recept palinka

Pagina 3 / 5

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hou er een aansteker boven word de vlam uitgeblazen gist het nog.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet niet hoe zoet je pruimen waren,als het is gestopt is de suiker uit je pruimen op en zul je er wat suiker bij moeten doen,kijk eerst of je aansteker uitgaat.gr.Chris

Beantwoorden
Berichten: 132
Topic starter
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dus Chris het zou vlotter moeten bubbelen dan die 2bubbels per minuut? De pruimen waren toch lekker zoet.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Kijk of het vlammetje van je aansteker uit gaat,als die uitgeblazen word vergist het nog.gewoon de deksel er af halen vlam boven je mash en kijken,mischien lekt je emmer wel ergens,ik controleer altijd zo,ik gebruik geen watersloten.

Beantwoorden
Berichten: 132
Topic starter
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn pruimen zijn uitgegist..... ik denk beetje sap filtreer en de oegschle meter erin, dat geeft het onderstaand beeld 10 aan (als upload lukt), is dat goed of slecht? Ik zou zeggen gied omdat bijna alle suikers vergist zijn? Of is het volledig mislukt haha 

Beantwoorden
Berichten: 132
Topic starter
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

stoken ronnor eerst dan zie je wat je hebt ik heb gisteren uit kersen 25l ing. 3 liter van 50% gehaald uit de eerste stook

Beantwoorden
Berichten: 132
Topic starter
(@ronnor)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja kan niet wachten maar moet toch eerst 2 weken rusten? Is mijn conclusie goed dat de suikers vergist zijn of slaat die nergens op???

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij mij staan die langer te rusten omdat ik meer dan 1000l heb staan maar als je doet zo chris zegt een licifer er boven houden dan weet je of het is uitgegist en dan kan je stoken

Beantwoorden
Berichten: 10
 Han
(@han)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag heren en dan vooral Chris die overal antwoord op heeft wat voor dolende zielen wel prettig is. Ik raak het spoor een beetje bijster dus een vraag: ik heb een partijtje pruimen in een emmer gestopt, flink geprakt, enzymen erbij en na twee dagen begon dat VANZELF te gisten en inmiddels staat het nu alweer een dag of vier flink te pruttelen. Dus hoezo na een dag gist erbij? kan ik daar dan nu vanaf zien? En als het uitgegist is (vlgs Chris na twee weken) kan het in de ketel om gestookt te worden? hoeveel alcohol zit er dan inmiddels in? ik hoor weer andere verhalen dat het sap dan weer maanden moet doorgisten. Dus daar raak ik het spoor een beetje kwijt. Uiteindelijk wil ik heel graag de pulp ( zonder pitten) in zak en al de ketel in en verstoken.

Kan dat? nadat het uitgegist is, de ketel in? en wanneer is het dan ongeveer uitgegist zonder dat ik er 1 korrel gist in heb gedaan.

Nou ja, ik hoor graag van iemand iets.

Han

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik den dat jij nu een wilde vergisting hebt

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je hebt inderdaad wilde vergisting,zal ook ongeveer twee weken duren,heeft ook een beetje te maken met suikergehalte vd pruimen en themp.als het uitgegist is laat het dan op een koele plaats wat bezinken,het alc.persentage zal rond de 10% zijn.als je niet zeker weet of het uitgegist is aansteker er boven vlam uit wachten.vlam blijft branden week wachten,daarna stoken ,als ook een paar pitten meegestookt worden is geen ramp,voorloop 3 borrelglaasjes.palinka is min.50%,heb ook vaker de pitten mee gestookt.maar ik laat de ketel lang open staan.gr.Chris.sucses.komt goed.?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Han was vegeten te vermelden,hoef geen gist meer bij.sucses.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik had vvor een paar dagen terug ook een 20 pitten(ganse) meegestookt was ook geen probleem en de smaak was goed

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Evds3 heb in Roemenie ketels metabrikozen incl.pitten gestookt,is daar normaal.

Beantwoorden
Pagina 3 / 5
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?