Hierbij het E.J. recepten topic
Dankjewel, Echt een superservice! Nu was mijn vraag eigenlijk of iemand een recept of tips heeft om een bourbon met honing te maken. Ik heb een paar weken terug een goedkoop flesje ervan gekocht bij de lidl in Duitsland, en ik vind het heerlijk. Zelf maken is natuurlijk nog veel lekkerder en leuker. Ik ben er ondertussen achter dat het 51% mais moet zijn, maar verder kom ik niet echt uit op een recept
Bij het topic cuffs and buttons en bourbon informatie vind je een bourbon recept . In topic mais verwerken zie je foto van het maken van de bourbon . Er zijn een Meerdere manieren die gebruikt worden voor honing bourbon en honing Whiskey's . Je kunt klaverhoning even verwarmen . door te verwarmen wordt de honing vloeibaarder en hoe langer je verwarmd hoe zachter de honing smaak ( uiteindelijk verdwijnt bij lang verwarmen de smaak ) De honing voeg je toe na distillatie aam de bourbon / whiskey . Een andere methode is de 2 overhaal te doen via een secondaire ketel waar een honing verdunning in zit .. Na distillatie wordt nog iets honing toegevoegd . Ook wordt er bourbon en Whiskey's gemaakt waarbij in het beslag ( mash ) honing wordt mee vergist . Na distilleren wordt ook weer iets honing toegevoegd voor wat zoetheid . weide en klaverhonig is meest gebruikt .