Meldingen
Alles wissen

HELP appelsnaps


evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo forumleden 

 ik heb al veel fruitsnaps gemaakt maar nu ben ik aan de laatste liters van mijn fruit van vorig jaar bezig en  had vandaag 5l gestookt en was eigenlijk niet goed van smaak zeer zuur het was te drinken maar zuur !!! wat moet ik daar mee iets toe voegen of opnieuw stoken of wat ??? ik weet dat we velen experten hebben op het forum hier dus?

gr erik

Beantwoorden
12 reacties
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het was 25l dat ik gestookt had en 5l snaps bekommen had

 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Klinkt misschien heel dom, of simpel, maar suiker toevoegen? Ik ben een beginner en heb veel te leren mar dit vind ik een logische reactie.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hoe kan gedestilleerde fruitwijn zuur worden? Niet dus. Je hebt na het destilleren iets toegevoegd, iets anders kan het niet zijn. Of heb je ipv suiker (om aan te zoeten na destillatie) per ongeluk citroenzuur toegevoegd (qua kristal lijkt dit op suiker)? Of je hebt hele zure appels laten maceren maar dat het dan te zuur wordt is mij nooit gelukt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Opnieuw destilleren geeft het beste resultaat

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

nee er is niets toegevoegd

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een stookwijn , wijn of drank kan verzuren als deze lange tijd te warm staat of te veel aan zuurstof blootgesteld .
Azijnzuur vorming kan volgen maar ook de azijn zuur binden aan alcohol wat weer acetaten vormt . op afstand moeilijk te bepalen of het te corrigeren is maar neem een klein beetje apart en voeg wat natriumbicarbonaat of calciumchloride toe en kijk wat resultaat is .
Soms kun je ook een zure drank iets corrigeren door een klein beetje van een bitterkruid toe te voegen .
Lukt het met een klein beetje kun je daarna de grotere hoeveelheid aanpassen ..

( bitter tegenover zuur , suikers tegenover pepper / hot )

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

robbert de snaps was pas gestookt maar ik heb alles vandaag weer gestookt en morgen een kijken wat het is geworden

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer vooraf aan het stoken de stookwijn langer heeft gestaan, bij temperaturen van 17 gr of hoger, kunnen zuren ontstaan door oxidatie. Deze kunnen mee zijn gekomen .

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het is na de 2e stook al iets beter

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als het nu nog te zuur is voeg wat calcium toe . door roeren en bezinken laten en afhevelen .
Ook kun je het wanneer het toch wel drinkbaar is maar naar eigen smaak te zuur kun je smaak subtiel wat bitter aan toevoegen . ( kruidnagel , basilicum , kinine )

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
Topic starter
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hoi Robbert ik heb van dr oetker 3 zakjes vanille suiker bij gedaan een 1 pakje baking soda en dit weer gestookt maar ik had van 10l snaps maar 5 liter terug maar wel van goede kwaliteit en er zat veel vuil in mijn ketel

gr erik

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9969
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Calcium en baking soda ( natrium bicarbonaat )zijn beide goed bruikbaar om zuur te regelen .
Vanille is ook een goede blend inderdaad . Als je ervan houd prima te gebruiken .
Ja dat vuil komt door het gebruik van de Natrium bicarbonaat . uit kristalliseren en neerslag van zouten bindingen .
Voor een goed product deel inleveren hoort erbij .
Mooi dat je nu een paar liter goed product hebt .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?