Meldingen
Alles wissen

Rum vraag smaak


Berichten: 35
Topic starter
(@wim58)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

ik heb al vaak eea gestookt, maar nu heb ik 15 liter rum gemaakt op stookwinkel manier. Kleur is prachtig, geur is goed en smaak valt niet tegen.
Ik heb er al houtsnippers en kaneel en steranijs in gedaan en een vleugje honing.

Maar de smaak blijft niet “ hangen” is wat vlak. Heel anders dan een Don Papa of captain morgan. Iemand een idee en of tip hoe ik er een lekkere smaak aan krijg? 

Beantwoorden
6 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@wim58 de vlakke smaak komt door gebruik van melasse en suiker.  Suiker alcohol geeft weinig Body. 

Je heb meer vezels nodig en waarschijnlijk ook even kijken naar methoden van overhalen en wat voor type ketel je ervoor gebruikt. 

 

Beantwoorden
(@wim58)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 35

@robbert ik heb twee keer gestookt en gebruik een alarmbiek 10 liter. Wat kan ik nu nog toevoegen?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@wim58 rietsuiker stengel  , pruim vrucht , blad , tak , ananas schil , hybiscus , acasia.

Beantwoorden
rinus55
Berichten: 624
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

ik heb het zelfde gehad en iemand zie een paar peper korrels voor een paar dagen en dat gaf een betere smaak, vind ik 

Beantwoorden
rummy dummy
Berichten: 151
(@rummy-dummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je rum inmiddels is maar de rum krijgt in de loop der tijd meer smaak ik merk na 3 maanden al een groot verschil. Zeker de toegevoegde rietsuiker vervangen voor meer de suikers uit de melasse maakt hem minder scherp dus natuurlijker en ook iets glycerine en het soort kruid wat je toevoegde maakt dat deze beter in de mond en afdronk blijft hangen is mijn ervaring. Grts R

Beantwoorden
Berichten: 35
Topic starter
(@wim58)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Super bedankt allen, ik ga een aantal cuts maken met verschillende mogelijkheden.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?