ik heb al vaak eea gestookt, maar nu heb ik 15 liter rum gemaakt op stookwinkel manier. Kleur is prachtig, geur is goed en smaak valt niet tegen.
Ik heb er al houtsnippers en kaneel en steranijs in gedaan en een vleugje honing.
Maar de smaak blijft niet “ hangen” is wat vlak. Heel anders dan een Don Papa of captain morgan. Iemand een idee en of tip hoe ik er een lekkere smaak aan krijg?
ik heb het zelfde gehad en iemand zie een paar peper korrels voor een paar dagen en dat gaf een betere smaak, vind ik
Ik weet niet hoe oud je rum inmiddels is maar de rum krijgt in de loop der tijd meer smaak ik merk na 3 maanden al een groot verschil. Zeker de toegevoegde rietsuiker vervangen voor meer de suikers uit de melasse maakt hem minder scherp dus natuurlijker en ook iets glycerine en het soort kruid wat je toevoegde maakt dat deze beter in de mond en afdronk blijft hangen is mijn ervaring. Grts R
Super bedankt allen, ik ga een aantal cuts maken met verschillende mogelijkheden.