Meldingen
Alles wissen

suiker wash van oud brood


Berichten: 6
 mixa
Topic starter
(@mixa)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

heeft iemand recept van suikerwash met oud brood?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
8 reacties
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@mixa oud brood , rogge brood en dergelijke eindproducten horen in de groene container niet als basis van drank. Kneierij dat te gebruike . Zonde van tijd , gist en energie .

Beantwoorden
Kees22
(@kees22)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1297

@robbert Dat ben ik voor de afwisseling eens niet met je eens. Het gaat niet om beschimmeld brood, maar om oud en droog brood. Daar valt nog best wat van te maken: toastjes of smaakstof voor wijn of bier.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@kees22 brood voor toast bij wijn snap ik , kaasjes erbij heerlijk .  Maar die Amerikaanse achterland schuurtjes kneierij met brood , roggebrood , tomaten puree door stookwijn daar toe wil je als serieuse thuis / hobby  distilleerder je toch niet verlagen.

Dan kun je beter suikeralcohol maken en essance's  erdoor roeren dan is dat nog enigszins drinkbaar .

 

Beantwoorden
Kees22
(@kees22)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1297

@robbert Je kent toch het gezegde: brood is graan dat de kans gemist heeft om whisky te worden. Welnu: ik geef het soms wel een tweede kans. Maar dan heb ik wel biologisch volkoren brood.

Dat was trouwens een Russisch recept: Poldugar, geloof ik. Droog brood en tarwemeel mouten met tarwemout, vergisten. Zonder suiker werd het een bier van rond 3 %. Ruwstook tot einde, opvangen in twee delen: een sterk deel (ca 1/6) van tegen de 20 % en een zwak deel (ca 1/6) van rond 4 %. De zwakke delen verzamelen en opnieuw ruwstoken als vers bier. Dan de sterke delen verzamelen en fijnstoken.

Het is wat ingewikkeld en je moet goed bijhouden waar je bent, maar ik vond het resultaat wel lekker granig. Daar moet je natuurlijk wel van houden.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@kees22 overal ter wereld zijn wel " recepten " te vinden met brood .  Ook van cassave brood zijn recepten. . Het is meer in armoede toch  de drang naar alcohol te bevrediging waarbij smaak niet er toe doet . 

Immers in de zelfde tijd en met weinig moeite en geld meer kun je goed drinkbare producten maken. 

Ach mensen moeten zelf weten wat ze drinken .

Maar het is toch wel teken  van beperkte smaak ontwikkeling 

Beantwoorden
Kees22
(@kees22)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1297

@mixa Je zou kunnen zoeken op Odins recept voor roggebrood. Of gewoon zelf wat verzinnen: brood maischen met mout, suiker toevoegen tot 1,060 of 1,070 en dan vergisten.

 

Beantwoorden
RuMo
Berichten: 2104
 RuMo
(@rumo)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er is in het midden van het land een broodbakker die zijn oude of niet verkocht brood bij een jeneverstokerij brengt die er dan nog wat van kan maken. Maar het idee is dan meer om verspilling tegen te gaan. Of het verspilling van tijd is weet ik niet.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@johnny)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 188

@rumo jep...  Hier staat een filmpje over op youtube.  Klik hier

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?