Beste leden ,
Nu heb ik in men brouwemmer
Watermeloen , Suiker en gist gedaan ,
Heeft iemand dit nog al gedaan ?
komt er daar een goed eindproduct van ?
Alvast bedankt
Hoi Jan, leuk experiment.
Als ik een paar overrijpe bananen in mijn suikerbeslag mee laat gisten, proef je de bananensmaak er in terug. Geen idee hoeveel fruitsuiker je watermeloen bevat, ik verwacht dat het te weinig is om een hoger %alc. te krijgen. Mogelijk komt de smaak wel mee. Ik ben ook benieuwd. Hou ons op de hoogte als je wil. Klinkt goed in elk geval!
Heb je sg gemeten voor de gist erin ging?
Ik denk als het bijna uit gegist is je meet een laag alcohol gehalte zal je de fungies moeten bijvoeren met suiker om het alcohol percentage omhoog te krikken
Ik heb het nooit geprobeert,ik weet aleen dat ze in Roemenie een gat maken in een watermeloen en die vullen met moonshine tijdje laten staan en drinken,moet lekker zijn.gr?Chris.V
helaas niet gemeten , op het zakje van alcotec fruit gist stond voor 25 l 4 tot 6 dagen .. emmer pruttelt rustig , maar heb vind dat alle watermeloenstukjes zijn opgelost , eerst zat de emmer halfvol met watermeloen en nu nog maar een cm of 3 meer , kan watermeloen oplossen door de gist ? woensdag zou de badge moeten klaar zijn ..
Nou de watermeloen lost helemaal op ...
Ik weet het niet zeker als er niks meer boven op drijft dan is hij bijna uit gesist misschien heb ik het mis maar ik had het met gemoute haver suikerwater erbij en er kwam weer leven in de brouwerij en alles dreef weer boven op toen hij weer uit gegist was lag alles weer op de bodem dit is mijn ondervinding maar ik heb nog niet zo veel ervaring.
Ik heb nog niet bij navraag gehoort dat ze van watermeloen stoken in Roemenie en daar stikt het ervan,wel het boven genoemde recept,de alcohol lost het vruchtvlees op,gr.?Chris.V
De watermeloen al aan het stoken?
Hoeveel suiker en meloen had je er in gedaan?
Wel om te beginnen heb ik 15 liter zuurstofrijk water genomen ( spoeier keukenkraan )
dan opgewarmt en 2.6 kg suiker in opgelost , tot alles was opgelost , dan 3 hele grote watermeloenen gesneden ( alleen vruchtvlees ) erin gedaan en daarna als alles mooi op temperatuur was de gist er in gedaan , 1 zakje fruit yeast van alcotec ,dit rustig doorgeroerd dan het deksel en waterslot erop en staat mooi op kamertemp , ongeveer 20°
Dat moet goed komen hoor! Ik denk dat er niet veel suiker in meloen zit maar 10%alcohol is wel haalbaar. Daar moet je dus 1,5 liter lekker spul uit kunnen halen.
zo was ie toen ik net klaar was met maken
zo is ie nu
Prima joh, hoe lang staat hij nu?
Nog bubbels, smaakt hij nog zoet?
Leuk idee, ik ga het ook proberen