Meldingen
Alles wissen

beginners-vraagje

Pagina 2 / 2

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor mij persoonlijk geldt, niet goed ruiken/smaken, riool. Azijn = weg, bedorven lucht= weg. Suiker alcohol is voor mij alleen als (spiritus)brander alcohol. Maar de één vinger techniek is bij mij heilig. Eén vinger in de vloeistof, smaakt het slecht, riool. Het mag afwijkend smaken, maar mijn smaakpapillen hebben me nog nooit bedrogen. Als er een besmetting op zit ,zal het nooit "goed" worden. Ei-er lucht is meestal zwavelbesmetting. Heb er al ergens iets over gelezen. https://www.stookforum.nl/thread/zwavellucht-in-mash/

Maar smaak en geur is heel persoonlijk, en over het drinken van eigen stook. De 40% van Kraken (rum) en Captain Morgan (rum), is anders als de 40% van eigen stook. Ik word er sneller beneveld door (eigen stook) maar na een uur , ben ik ook weer veel helderder. De eigen stook is veel zuiverder. Dat is onze geweldige wereld. Gaat het goed dan hebben we een top drank. Drinken we teveel, dan zijn we sneller in de bonen, maar ook weer sneller "nuchter" zonder koppijn. Overigens het percentage in het bloed blijft hetzelfde, dus niet overmoedig worden en aan het verkeer deelnemen. De reden dat je kunt game naar een avond zuipen, kan aan de methylalcohol liggen, maar ook aan andere alcoholen die je brein beïnvloeden. En eigen stook blijft meestal zuiverder, omdat onze prioriteiten smaak zijn, en niet het kostenplaatje. (meer winst betekend meestal minder kwaliteit)

Beantwoorden
Berichten: 21
Topic starter
(@themsqaull)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik had het gewoon 1x gedistileerd
Ik zal eens kijken of het verschil maakt als ik hem dubbel-distileer

Beantwoorden
Berichten: 21
Topic starter
(@themsqaull)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik vindt het ook een hele goede om de smaakpapillen te volgen (ik hou zelf erg veel van eten koken en als ik iets één keer geproeft heb kan ik de smaken helemaal ontleden)
En ik zou het niet raar vinden als de vodka uit de winkels meer methyl bevat als onze met zorg gebrouwen stookjes omdat de winkels meschien minder graag hun voorloop weggooien

Ik weet in iedergeval dat ik vodka uit de winkels hetzelfde ruikt als mijn voorloop en vodka samen

En graanjenever is voor mij pure voorloop

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10625
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik weer niet wat voor graan jenevers je drinkt maar voor jenever is zeer belangrijk om voorloop weg te halen even als naloop dat geld idem voor vodka .
Je kunt een alcohol uit suiker ook niet vergelijken met graanjenever en vodka .
Vodka is NIET een suikerwash schoon gestookt .
Vodka is een granen product en in enkele gevallen een knollen / aardappelen product .
Suiker alcohol is voor mengen en roeren en enkele maceraten . ( Een goedkoop alternatief )

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?