RUM (cachaca) zelf maken Ingrediënten
-
2,5 kg melasse
-
2,5 kg geraffineerde suiker
-
20 l gedestilleerd water
-
42,5 g gehydrateerde gist
-
Aanvullend gedestilleerd water om de uiteindelijke oplossing te verdunnen
____________________________________________________________
Hoe maak je met rum de Caipirinha?
1) Snijd 1 limoen in 4 gelijke kwartjes en doe de partjes in een stevig tumblerglas.
2) Strooi naar smaak rietsuiker over de limoenen. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de cachaca) overheersen in deze cocktail.
3) Gebruik een muddler om het sap uit de limoen te persen.
4) Giet hier met een barmaatje 30 – 50 ml cachaca overheen.
5) Tot aan de rand vullen met gecrushed ijs. Even goed stirren met een barlepel zodat alles goed mengt.
6) Als de limoentjes mooi boven in je cocktailglas zweven voeg voor het opdienen nog wat crushed ice toe zodat het glas mooi vol zit.
Proost!
Opdienen met een mooie Brasiliaanse,( was je vergeten te vermelden) dan smaakt hij nog beter.proost hahaha.gr??Chris.V
Hai Chris, mijn zoon is getrouwd met een Brasiliaanse. Zo 1 a 2 keer p/jaar komt haar moeder over naar Zoetermeer en blijft daar een tijdje. Als mijn zoon + schoondochter en hun zoontje dan hierheen komen, komt haar moeder ook mee. Het hele spulletje blijft dan een paar dagen slapen. Ik heb ruimte zat, en het is dan reuze gezellig.
Ik heb hier altijd wel cachaca staan en heb ook een ijsblokjesmachine.
Ik maak dan regelmatig voor allemaal een groot glas caipirinha.