Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 2 / 12

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

De verhouding vloeistof en schuim leek op de pot giststarter hierboven. Maar met een keer roeren was alles weer gezakt.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Interessant topic. Ik zit hier met 10 liter neutraal van 96 % ABV (restant van het testen van mijn babydragon. In een deel hiervan ga ik diepvries frambozen macereren en daarna nog eens overhalen. Hetzelfde met bosvruchten. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als je dan toch nog eens overhaalt, denk ik als je je neutraal samen met frambozen(of bosvruchten) in de blender gooit, je meer smaak zal krijgen dan als je de frambozen (of bosvruchten) op zijn geheel macereert.  Ik heb met mijn brouwsel alles door de blender/mixer gehaald en deze emulsie laten vergisten.  Nadien gedistilleerd en ben heel blij met t resultaat !

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik denk dat het met een framboos niet zoveel uitmaakt, deze is zo zacht dat de sterke alcohol snel alle smaak en geur er uit heeft gehaald. Ongeacht of het nu door de blender is geweest of niet.

 

Voor de vergisting heb ik wel alles gepureerd met de staafmixer. Het ruikt zo lekker boven het waterslot nu!

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik was van plan om alles te pureren. Alleen ben ik nog op zoek naar de geschikte verhoudingen.

Beantwoorden
Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit heeft mijn interesse gewekt maar een beetje op een andere manier. Zou je er ook een soort cider van kunnen maken nadat het uitgegist is met bubbels? Zou ik ontzettend mee scoren hier thuis 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja dat kan zeker! Ik zou iets minder suiker gebruiken, cider is meestal niet veel sterker dan 6 a 7%. Dus max 1,5 kilo per 10 liter toevoegen. 

Als het is uitgegist even laten bezinken en netjes in flesjes tappen. Schepje suiker er in voor een kleine hergisting op fles voor de bubbels. Kijk maar eens naar het volgende topic, dat kan natuurlijk ook met frambozen. Succes! razendsnelle appelcider project

Beantwoorden
gompie
Berichten: 992
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Pas op met frambozen door de blender, als de pitjes breken wordt het erg bitter.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Da's een goeie! Ik heb de staafmixer gebruikt. Dit was overigens een kwestie van een paar seconden hoor. Het is zo zacht spul. Voor cider is het wellicht beter om te persen.

Mijn vader maakte vroeger al frambozenwijn. Je knijpt ze met de hand al kapot en tijdens de wilde gisting in een emmer zakken pitjes en vruchtvlees en dergelijke vanzelf naar de bodem. Wat rest is gewoon heldere vloeistof dus je hoeft niets te filteren als je de drap op de bodem laat liggen. 

Beantwoorden
Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt, ik ga dat binnenkort eens proberen kijken of het wat wordt 🙂

Als er een goed resultaat van komt laat ik het weten 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Leuk! Veel succes en we lezen graag hoe het is gegaan ?

Beantwoorden
Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

en het opkoken hoe moet ik dat zien?

Het water opwarmen tot het kookt met de frambozen erin?

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja maar het gaat er vooral om dat de suiker word opgelost. Het hoeft opzich niet eens echt te koken. Als je geen blender wilt gebruiken kun je wel de frambozen stuk koken. Dat is zo klaar bij dergelijk zacht fruit.

Beantwoorden
Berichten: 55
 chez
(@chez)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ok dankje!

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

We zijn nu al 5 dagen aan het gisten en nog steeds een bubbel per seconde, gaat erg goed. En wat ruikt het lekker aan het waterslot!

Beantwoorden
Pagina 2 / 12
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?