De verhouding vloeistof en schuim leek op de pot giststarter hierboven. Maar met een keer roeren was alles weer gezakt.
Interessant topic. Ik zit hier met 10 liter neutraal van 96 % ABV (restant van het testen van mijn babydragon. In een deel hiervan ga ik diepvries frambozen macereren en daarna nog eens overhalen. Hetzelfde met bosvruchten. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
Als je dan toch nog eens overhaalt, denk ik als je je neutraal samen met frambozen(of bosvruchten) in de blender gooit, je meer smaak zal krijgen dan als je de frambozen (of bosvruchten) op zijn geheel macereert. Ik heb met mijn brouwsel alles door de blender/mixer gehaald en deze emulsie laten vergisten. Nadien gedistilleerd en ben heel blij met t resultaat !
Ik denk dat het met een framboos niet zoveel uitmaakt, deze is zo zacht dat de sterke alcohol snel alle smaak en geur er uit heeft gehaald. Ongeacht of het nu door de blender is geweest of niet.
Voor de vergisting heb ik wel alles gepureerd met de staafmixer. Het ruikt zo lekker boven het waterslot nu!
Ik was van plan om alles te pureren. Alleen ben ik nog op zoek naar de geschikte verhoudingen.
Dit heeft mijn interesse gewekt maar een beetje op een andere manier. Zou je er ook een soort cider van kunnen maken nadat het uitgegist is met bubbels? Zou ik ontzettend mee scoren hier thuis 🙂
Ja dat kan zeker! Ik zou iets minder suiker gebruiken, cider is meestal niet veel sterker dan 6 a 7%. Dus max 1,5 kilo per 10 liter toevoegen.
Als het is uitgegist even laten bezinken en netjes in flesjes tappen. Schepje suiker er in voor een kleine hergisting op fles voor de bubbels. Kijk maar eens naar het volgende topic, dat kan natuurlijk ook met frambozen. Succes! razendsnelle appelcider project
Pas op met frambozen door de blender, als de pitjes breken wordt het erg bitter.
Da's een goeie! Ik heb de staafmixer gebruikt. Dit was overigens een kwestie van een paar seconden hoor. Het is zo zacht spul. Voor cider is het wellicht beter om te persen.
Mijn vader maakte vroeger al frambozenwijn. Je knijpt ze met de hand al kapot en tijdens de wilde gisting in een emmer zakken pitjes en vruchtvlees en dergelijke vanzelf naar de bodem. Wat rest is gewoon heldere vloeistof dus je hoeft niets te filteren als je de drap op de bodem laat liggen.
Bedankt, ik ga dat binnenkort eens proberen kijken of het wat wordt 🙂
Als er een goed resultaat van komt laat ik het weten 🙂
Leuk! Veel succes en we lezen graag hoe het is gegaan ?
en het opkoken hoe moet ik dat zien?
Het water opwarmen tot het kookt met de frambozen erin?
Ja maar het gaat er vooral om dat de suiker word opgelost. Het hoeft opzich niet eens echt te koken. Als je geen blender wilt gebruiken kun je wel de frambozen stuk koken. Dat is zo klaar bij dergelijk zacht fruit.
Ok dankje!
We zijn nu al 5 dagen aan het gisten en nog steeds een bubbel per seconde, gaat erg goed. En wat ruikt het lekker aan het waterslot!