Mijn roggebrood wisky stook gemaakt van roggebrood suiker en gist eerste stook van dit recept nu al 50%
Hij druppelt lekker
Ik vind zelf de stookwijn al lekker ruiken voordat ie de ketel in gaat!
ik ben met 2de generatie bezig en idd ruikt almaar beter doch smaak is een, ander zaak. Hoop dat de stook een beter resultaat oplevert krijg alleen momenteel niet de tijd om te stoken
Ik heb nog 5kg roggemeel, 5kg rogge half bloem/meel en 5kg rogge bloem volgens mij zou dat goed gaan omdat in roggebrood toch heel veel shit word toegevoegd...
iemand ideeën?
Brilletje, volg dit topic maar: http://www.stookforum.nl/thread/meergranen-broodmeel-kellogs-all-bran-plus-ruwe-rietsuiker/
Staat sinds vanmorgen te gisten. Wel zullen zien wat er uit komt. Het resulaat zal in de buurt komen van wat je kunt maken van jouw meelvoorraad.
Het bijzondere van het roggebrood whisky recept is dat het van het brood zelf wordt gemaakt. Roggebrood moet minimaal 8 uur in de oven en daardoor krijg je de zeer aanwezige roggesmaak in je whisky. Voor het meergranen broodmeel recept is het dus nog afwachten in hoeverre de granen te herkennen zijn in de smaak.
Of gebruik een biologische roggemout.... 🙂
1ste , 2de, 3de generatie... wat is dat exact? Hergebruik van wat er over is na het stoken? Of hergebruik van de gist dat op de bodem ligt?
Ja ik zag de topic 🙂 nadat ik dit geschreven had... ga dat zeker doen... alleen heb dus ook een kg hele spelt wat ik moet kneuzen denk ik...