Meldingen
Alles wissen

Roggebrood wisky stook


Berichten: 17
Topic starter
(@ronstook)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn roggebrood wisky stook gemaakt van roggebrood suiker en gist eerste stook van dit recept nu al 50%

Beantwoorden
8 reacties
Berichten: 17
Topic starter
(@ronstook)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hij druppelt lekker

Beantwoorden
Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik vind zelf de stookwijn al lekker ruiken voordat ie de ketel in gaat!

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik ben met 2de generatie bezig en idd ruikt almaar beter doch smaak is een, ander zaak. Hoop dat de stook een beter resultaat oplevert krijg alleen momenteel niet de tijd om te stoken

Beantwoorden
Berichten: 26
(@brilletje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb nog 5kg roggemeel, 5kg rogge half bloem/meel en 5kg rogge bloem volgens mij zou dat goed gaan omdat in roggebrood toch heel veel shit word toegevoegd...

iemand ideeën?

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Brilletje, volg dit topic maar:  http://www.stookforum.nl/thread/meergranen-broodmeel-kellogs-all-bran-plus-ruwe-rietsuiker/

 

Staat sinds vanmorgen te gisten. Wel zullen zien wat er uit komt. Het resulaat zal in de buurt komen van wat je kunt maken van jouw meelvoorraad. 

 

Het bijzondere van het roggebrood whisky recept is dat het van het brood zelf wordt gemaakt. Roggebrood moet minimaal 8 uur in de oven en daardoor krijg je de zeer aanwezige roggesmaak in je whisky. Voor het meergranen broodmeel recept is het dus nog afwachten in hoeverre de granen te herkennen zijn in de smaak.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Of gebruik een biologische roggemout.... 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 26
(@brilletje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

1ste , 2de, 3de generatie... wat is dat exact? Hergebruik van wat er over is na het stoken? Of hergebruik van de gist dat op de bodem ligt?

 

Beantwoorden
Berichten: 26
(@brilletje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja ik zag de topic 🙂 nadat ik dit geschreven had... ga dat zeker doen... alleen heb dus ook een kg hele spelt wat ik moet kneuzen denk ik...

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?