Beste mensen,
Ik ben op zoek naar Eau de Vie recepten, graag hoor ik ook jullie ervaringen hiermee en tips & tricks zijn ook welkom.
Ik stook met een 15L koperen ketel.
Je kan een mash maken van fruit of simpelweg macereren en nadien herstoken
hier is er één
http://www.stookforum.nl/thread/oude-wijn-recupereren-stoken/
je kunt ook goedkope wijn kopen, en verstoken liefst twee maal.
grts.
Maak liever Eau de Vie van vers fruit 😉 , toch bedankt.
Zo voor cider, maar stook het af en je hebt eau du vie, maar laat ons eerlijk zijn, google staat vol
Als ons eerlijk zijn kunnen we alles op Google vinden en zouden hier geen vragen meer zijn.
Het gaat erom dat je op Google vaak door de bomen het bos niet niet meer ziet en vaak toch onvolledig.
Ik vind het leuk om mensen hier te kunnen horen over hun ervaring met Eau de Vie recepten.
Bedankt trouwens voor het filmpje 🙂
Ik stook altijd fruit druiven,appels,pruimen,etc.heb vorige maand 200 kg druiven gestookt en een gedeelte op eikensnippers gelegd,?Iedereen vond hem lekker,afgelopen weekeinde 2 dagen feest gehad met 24 man,ze vonden hem lekker.ik hou niet van pakjes,stook aleen puur fruit.gr.?Chris.V
Ik kan je wel mijn recept geven maar helaas stook ik op een hele andere manier,gr.?Chris.V
Ben toch benieuwd, misschien met een paar aanpassingen kan ik er dan toch mee aan de slag 😉
Misschien kun je ze hier posten, dan hebben we er allemaal wat aan. Gr.WillemIV
Vanzelfsprekend ...
Ik noem het niet echt een recept...
Bij eau de vie doe je gist bij het vruchtensap, na het uitgisten stook je het af en dat is eau de vie.
Je kunt zelf kiezen of je suiker bij de vergisting doet. Geen toegevoegde suiker geeft hoge kwaliteit en lage opbrengst.wel suiker erbij is meer opbrengst en iets mindere kwaliteit.
Eau de vie is niet meer dan dat.
Het is trouwens hetzelfde als schnapps, obstler en meer specifiek, slivovitch is eau de vie van pruim, kirsch is eau de vie van kers, calvados is eau de vie van appel gerijpt op houten vat.
Ik doe bv.50 kg.pruimen fijn maken,laat de pit heel en laat deze een paar weken zonder gist of suiker in een vat of een paar emmers staan zo dat ze goed zacht worden,daar na gooi ik er opgeloste suiker bij( als de pruimen erg zoet zijn zo min als mogenlijk) daarna los ik 250 gr.bakkers op en meng deze goed door de pruimen,ik gebruik weinig water.Dit laat ik buiten lekker in de zon staan gisten,als het uit gegist is zijn de meeste pitten naar de bodem gezakt net als de gist.ik gooi alles in een zak en stook het.je kunt het ook uit persen en dan stoken.ik doe hetzelfde met druiven appels,peren etc.gr.?Chris.V
Bedankt Chris !
Hier kan ik wel wat mee, wil alleen stoken met vers fruit en niet uit geconcentreerd sap 😉