Dag allen
Ik ben nieuw op dit forum, en hopelijk ben ik hier op dit forum op de juiste plaats om een antwoord te krijgen. Na het meermaals maken van limoncello zou ik nu eens een andere drank willen maken. Hierbij kwam mijn interesse uit op Jenever en Saké.
Het is niet mijn bedoeling om hierbij volledig de alcohol zelf ook te stoken, maar dus eerder de beginnersversie ervan. Vodka/alcohol/... mengen/opwarmen/afhevelen/filteren/... om zo tot een zelf gemaakte drank te komen.
Wie kan mij de nodige tips geven?
Alvast bedankt!
Even bij bijv stookwinkel Deventer jenever essence bestellen .
Kun je door alcohol roeren en krijg je iets wat op jenever lijkt .
Voor sake zal ook wel een essence zijn .
Maar sake wordt wel gemaakt op rijst alcohol .
Merci voor het snelle antwoord.
Al zou ik er net iets meer werk in willen steken, of bestaat er geen tussenmogelijkheid tussen het "echt volledig maken" en "twee dingen mengen"?
Saké geen idee, zoals Robbert al aangaf is dat op rijst gebaseerd.
Jenever achtig iets kan door het macereren van het volgende.
Hoeveelheden gaan uit per liter, 1,5 – 4,5 gram Gekneusde Jeneverbessen, 0,1 gram Kruidnagel Bloem, 0,1 gram Peen Zaad
Je kunt inderdaad macereren en percoleren .
Daarna filteren .
Is wel beter dan mengen en roeren maar het blijft een benadering .
Al eens gedacht aan een smartstill? (zie elders op het forum). Ben ik ook mee begonnen. Ideaal als beginner en gebruik ik nog steeds om jenever e.d. te maken.
Sake wordt niet gedisteleerd, dus dat scheeld ook een hoop werk. Het is meer een rijstwijn.
En hier de "beste" gist voor de beginner.
Vloeibare gist WLP705 Sake - White Labs - PurePitch™ (unibrew-nederland.nl)
(Ja ben weer bezig met Gisten zoeken en bestuderen/opslaan.)