Ja...dit is afkicken geblazen. Iedereen "hapt"zo lekker.
Maar Lummel, geef Betweter even de kans om "zen" te worden.
Doe als je wilt even verslag van je morellen beslag. Super interessant!
Wil ik wel maar kom niet op gang. Ken je dat gevoel? En als Betweter een paar uur rust nodig heeft dan gunnen we hem dat! Het was me gisteren nogal geen " Roller Coaster" voor hem. Daarom denk ik dat hij naar Lodz is, schijn je goedkoop te kunnen eten.
Mijn pot distillers gist komt ook maar moeilijk op gang, een bubbel per 2 minuten nog maar. Terwijl de champagnegist al een bubbel per 10 seconden geeft. ben benieuwd hoelang het duurt voordat ze op gelijke snelheid lopen.
het eindresultaat telt, maar ik ben een beetje ongeduldig 🙂
Ja, ik wil niet hypogonderen maar klopt wel.
Soort overgang voor mannen?
🙂 🙂 🙂
GEDULD ...... GEDULD...... ( haha . Nu kunnen we het tegen jou zeggen 🙂 )
Dit is gewoon zo'n dag, moet je kijken, zelfs de gist van Jan komt al moeilijk op gang....
Hier zijn ze ook allemaal naar de Efteling voor een suikerspin, denk ik. pfff
Ja geduld hebben...
Wat een dag.
Dit is gewoon zo'n dag, moet je kijken, zelfs de gist van Jan komt al moeilijk op gang....
Wat een dag.
Een echte kerel komt hier ook wel overheen. Maar het is wel zo'n dag voor een grote pan rauwe andijvie met spekkies. Man man man wat ruikt die spek lekker. Niet bij de supermarkt kopen hoor, is goor!
Ik heb de "spek"-rum versie van Pino dus ik leef met je mee 😉 😉 😉
En je weet het: Alles wat je niet opkan, hup (niet) in je ton!! Cheers en eet ze voor straks!
Klopt ik heb wat apart gehouden maar dit is gerookte spek en Pino gebruikt rauwe karbonades. Van de slager of supermarkt, dat heb ik niet meegekregen. We moeten ons wel aan recept houden toch? In ieder geval ga ik zo mijn sap vergisten en zal er vast een foto bij plaatsen.
OK heren let's rock, heb 2 vaten sap en een derde leegvat op een rij gezet, volgens de man van de wijkgaard moet ik uit elk vat ongeveer 4 liter sap halen anders is er te weinig ruimte om te gisten. Die gaat zo in de lege ton met 2 kilo dextrose. Het zullen er 6 moeten worden volgens de theorie. Maar dat gaan we zien. Eerst effe zitten en een biertje.
OK fase 2 heb 2 kilo dextrose bij het lege vat gelegd, een zakje turbo bij de middelste en wodkagist bij het derde vat. Ik hoor wel of Jan zometeen uitroept" heb medelijden met lummel heer, hij weet niet wat hij doet".
Eerst effe een biertje en dan ga ik een pollepel zoeken. Pfff, wat een dag.
Die turbo die bij je middelste vat ligt zou ik niet doen. Bewaar die maar voor de sugarwash.
Wodkagist kan wel. Heb je behalve de rumgist nog meer smaken gist liggen? Zo niet dan zou ik het houden bij de Pot still of de wodka gist.
Jan op de ene op andere manier heb ik het gevoel dat ik wodka gist ga gebruiken. De Pot still doe ik met de suiker. Ik weet het niet. Eerst effe en biertje
Verdomme, als je Betweter niet nodig heb is tie er en heb je hem wel nodig is tie naar Lodz.
Ok dan wordt dit het, 8 liter met dextrose en pot still gist en 2 keer wodka gist.