Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 28 / 43

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Van 22 juni tot 2 juli is de Wijkgaard gesloten, ik vraag me af hoe ze dat doen als het sap eerder komt dan verwacht. De kersen liggen alweer op de markt dus ik denk dat dit sap toch eerdaags ook wel zal arriveren. Heb inmiddels een goed afsluitbaar 60 liter vat klaarstaan zodat ik het direct kan ophalen als ik de verlossende mail krijg ??

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

60 Liter toe maar πŸ˜‰

Ben ook benieuwd wanneer we kirsch project 2.0 kunnen opstarten.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb maar 50 besteld, maar denk dat ik vraag of ze hem maar met 45 liter willen opvullen. Ik moet er ook nog glucose aan toevoegen en ruimte over houden voor eventueel schuim. Bij het teruglezen las ik dat ik daar vorig jaar weinig last van had πŸ™‚Β 

Ik heb onlangs een zak met 25 kilo glucose besteld, dus ik zit echt met smart te wachten op het sap πŸ™‚Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je bent nogal wat van plan Jan. Ik heb maar 25 liter besteld en wilde er geen glucose aan toevoegen of denk je dat ik dat beter wel kan doen?

Zoek jij nog een hele mooie gist uit voor die 25 liter? Ik dacht zelf aan Champagne gist.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik, het sap bevat maar een procent of 6 aan suiker, dat is wel heel erg weinig.ikheb vorig jaar wel glucose gebruikt en het resulaat was erg goed. Dat ga ik gewoon weer doen.

Lummel heeft zelfs meermaals de backset weer met nieuwe suiker tot leven gebracht, steeds met een goed resultaat. Helaas heb ik dat niet gedaan. Dit jaar maar eens proberen ? deze truc werkte bij mijn frambozen trouwens niet goed, er kwam totaal geen aroma meer mee. Ik moet dan ook nog zien of het mij met de morellen wel gaat lukken.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Oh ja, ik gebruik inderdaad weer champagnegist. Bevalt me erg goed icm fruit.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb nog een aantal kilo's glucose dus die zal ik dan maar gelijk toevoegen. De champagnegist zal ik bij je bestellen, neem jij die dan mee naar de barbecue?Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik neem het voor je mee, regelen we verder daar wel ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Top!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

We hebben besloten een weekje vroeger met vakantie te gaan, ik zie dus af van het Kirsch project, tenzij het pas na 6 augustus binnen gaat komen maar dat kan haast niet.

Ik ben er niet bang voor dat de wijkgaard het niet kwijt zal raken, maar mocht het onverhoopt toch uitverkocht raken dan mag iemand mijn reservering overnemen.

Jammer, vorig jaar om deze tijd was het al uitgegist.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nu krijg ik net een mailtje dat we het sap maandagavond kunnen komen halen, dat red ik nog wel. Dan doe ik toch nog mee!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik mag al 's morgens komen πŸ™‚

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Oh ja ik zie het nu. Ik denk dat ik pas s'avonds ga. Ben overdag iets te druk denk ik.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hahaha, zijn de meisjes in verwachting?

Beantwoorden
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn kersen staan al te pruttelen heb 15kg eerst gekookt en daarna 3kg suiker er bij gedaan. Ik heb geen glucose maar moet maar kijken wat het doet. Ik gebruik port gist van arsegan. Vraag me alleen af of ik het gedestillerde product ook op eikenhout moet zetten.Β 

Β 

Beantwoorden
Pagina 28 / 43
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?