Van 22 juni tot 2 juli is de Wijkgaard gesloten, ik vraag me af hoe ze dat doen als het sap eerder komt dan verwacht. De kersen liggen alweer op de markt dus ik denk dat dit sap toch eerdaags ook wel zal arriveren. Heb inmiddels een goed afsluitbaar 60 liter vat klaarstaan zodat ik het direct kan ophalen als ik de verlossende mail krijg ??
60 Liter toe maar π
Ben ook benieuwd wanneer we kirsch project 2.0 kunnen opstarten.
Β
Ik heb maar 50 besteld, maar denk dat ik vraag of ze hem maar met 45 liter willen opvullen. Ik moet er ook nog glucose aan toevoegen en ruimte over houden voor eventueel schuim. Bij het teruglezen las ik dat ik daar vorig jaar weinig last van had πΒ
Ik heb onlangs een zak met 25 kilo glucose besteld, dus ik zit echt met smart te wachten op het sap πΒ
Je bent nogal wat van plan Jan. Ik heb maar 25 liter besteld en wilde er geen glucose aan toevoegen of denk je dat ik dat beter wel kan doen?
Zoek jij nog een hele mooie gist uit voor die 25 liter? Ik dacht zelf aan Champagne gist.Β
Β
Erik, het sap bevat maar een procent of 6 aan suiker, dat is wel heel erg weinig.ikheb vorig jaar wel glucose gebruikt en het resulaat was erg goed. Dat ga ik gewoon weer doen.
Lummel heeft zelfs meermaals de backset weer met nieuwe suiker tot leven gebracht, steeds met een goed resultaat. Helaas heb ik dat niet gedaan. Dit jaar maar eens proberen ? deze truc werkte bij mijn frambozen trouwens niet goed, er kwam totaal geen aroma meer mee. Ik moet dan ook nog zien of het mij met de morellen wel gaat lukken.
Β
Oh ja, ik gebruik inderdaad weer champagnegist. Bevalt me erg goed icm fruit.
Ik heb nog een aantal kilo's glucose dus die zal ik dan maar gelijk toevoegen. De champagnegist zal ik bij je bestellen, neem jij die dan mee naar de barbecue?Β
Β
Ik neem het voor je mee, regelen we verder daar wel ?
Top!
Β
We hebben besloten een weekje vroeger met vakantie te gaan, ik zie dus af van het Kirsch project, tenzij het pas na 6 augustus binnen gaat komen maar dat kan haast niet.
Ik ben er niet bang voor dat de wijkgaard het niet kwijt zal raken, maar mocht het onverhoopt toch uitverkocht raken dan mag iemand mijn reservering overnemen.
Jammer, vorig jaar om deze tijd was het al uitgegist.
Nu krijg ik net een mailtje dat we het sap maandagavond kunnen komen halen, dat red ik nog wel. Dan doe ik toch nog mee!
Ik mag al 's morgens komen π
Β
Oh ja ik zie het nu. Ik denk dat ik pas s'avonds ga. Ben overdag iets te druk denk ik.
Hahaha, zijn de meisjes in verwachting?
Mijn kersen staan al te pruttelen heb 15kg eerst gekookt en daarna 3kg suiker er bij gedaan. Ik heb geen glucose maar moet maar kijken wat het doet. Ik gebruik port gist van arsegan. Vraag me alleen af of ik het gedestillerde product ook op eikenhout moet zetten.Β
Β