Uiteraard ontsmet Mr. StarSan alles goed π
Β
Mijn chiller houdt het hoofd koel, staat nu op 17,4 graden en het borrelt rustig als een dieseltje verder. Het ruikt al lekker naar kersen.
Jullie zijn lekker (verkeerde) esters aan het produceren met deze vergistingstemepraturen hahaha.
Β
Verkeerde esters? Volgens mij heeft niemand hier de afgelopen eeuwen onder geleden. Hahaha. Wordt weer een grappige dag.Β
Bij mij kwam het erg langzaam op gang. Nu wat actiever maar niet zo wild als bij jullie zo te zien... hahahahha
Ondertussen even mijn absint stoken en die smaakt gelukkig uitstekend. Verkleurd ook mooi met water
Β
Uiteraard ontsmet Mr. StarSan alles goed π
Β
Mijn chiller houdt het hoofd koel, staat nu op 17,4 graden en het borrelt rustig als een dieseltje verder. Het ruikt al lekker naar kersen.
Jullie zijn lekker (verkeerde) esters aan het produceren met deze vergistingstemepraturen hahaha.
Β
Ik hoop dat het meevalt Erik, maar de temp is niet boven de 24 graden geweest. Het vat was alleen nokvol. Vandaar ook af en toe iets afgetapt. Moet je eens proberen, de gistende most is heerlijk. Goed het is natuurlijk zonde omdat je kirsch wilt maken, maar ik zit op bijna 60 liter met de suiker er bij, ik vind het wel best hoor π
Β
Vorig jaar schuimde het overigens bijna niet, was het toen zoveel koeler? Het was dezelfde periode.
Tjonge ik had een uur gelden het waterslot van de tonnen schoongemaakt en het schuim spuit er al weer uit. Bizarre dat zo weinig alcohol, volgens Erik 4,4% zo kan schuimen. Had verwacht dat het inmiddels wel klaar zou zijn. Volgens kan het niet anders dan lekker zijn als ik het straks in de chiller op 4 graden een paar dagen laat klaren. Zometeen stook ik het niet eens maar zuip ik het rechtstreeks uit de chiller als bier van ruim 4%.
Verkeerde esters? Volgens mij heeft niemand hier de afgelopen eeuwen onder geleden. Hahaha. Wordt weer een grappige dag.Β
Ja maar jij wilt vast niet de eerste zijn die hieronder gaat lijden π
Ik hoop dat het meevalt Erik, maar de temp is niet boven de 24 graden geweest.
Het zal zeker allemaal wel meevallen. Het voordeel is wel dat ik niet zoveel hoef schoon te maken hahaha.
Jan ik zie dat jij de pressure transfer kit hebt. Kan je ook die co2 ldie nodig leveren of hoe kom ik eraan.Β
Wel grappig dat het bij jou en Jan zo heftig gaat en bij mij blub....blub......blub..... π
Nog wel iets overhouden om te stoken zodat ook het vanille-ijs lekkerder wordt.
Β
@ Matt welke gist gebruik jij nu?
?
Hoi lummel, die kit heb ik idd liggen, co2 moet je even googelen voor iets bij jou in de buurt. Er zijn verschillende zaken waar je het kunt kopen en tzt lege kunt omruilen voor volle.
Ik heb geen idee hoe zoiets werkt. Bedoel je zoiets?Β https://zeeaquarium-winkel.nl/1729-AquaHolland%20CO%20fles%20a%20%20ml. Β En wat heb ik nog meer nodig aan aansluitmateriaal?Β
Volgens mij kom je daar een heel eind mee.Β Stel de vraag anders even bij een Grainfather topic, dan komt het meer terecht bij mensen die er al ervaring mee hebben.
Β
Ben bang dat ik hem toch niet aan de praat krijg nu ik dat filmpje heb gezien. Jammer dat je hem niet helemaal compleet verkoop, gewoon kant en klaar. Misschien een idee voor de toekomst.
Ik heb ook nog steeds geen CO2 dus bij mij zit hij ook nog in het doosje
Β
Kijk dat bedoel ik.... effe verder googelen bracht me bij brouwmarkt en land. Kan toch niet de bedoeling zijn. Overigens zoek ik geen markt en land maar een maatje. Het liefst biologisch. Weet jij iemand?Β
Β
En als Jan de mijne in elkaar zet, inclusief CO2 fles mag hij ook een fermenter leveren. Lummelientje haalt dan volgende week af? Effe corectie zie dat Jan volgende week dicht is. Moet met Lummelientje overleggen wanneer ze dan naar Deventer gaat.Β