Beste collega stokers,
Gisteren met een collega moonshiner 4 doosjes mango's ontpit, fijn gesneden, en in een vat gedaan met een zakje fruitgist.
Werkwijze identiek als bij het maken van slivovice, alleen nu met ander fruit dan pruimen.
Hebben jullie hier al ervaring mee?
Of weet je andere fruitsoorten die een lekkere borrel als eindproduct op kunnen leveren?
Watermeloen staat ook nog op mijn verlanglijstje.
Bij de groenteboer houd ik de bulk aanbiedingen overrijp fruit in de gaten... πΒ
Alles waar suiker , koolhydraten , zetmeel inzit is te vergisten en wel een drank uit te maken en ooit gemaakt .
mango is prima drank van te
maken maar ook bij vergisten of bij het stoken vraagt het een contrast kruid of citrus deel om de smaak op te halen .
Verder voor mango geld het zelfde als ook elke andere pectine
houdende vrucht .
Daarnaast is ook bij deze het ph bij vergistingen aan te raden te corrigeren.
Mango PH is vrij hoog !!!
Bedankt voor je reactie Robbert!
Het vat blubt niet echt goed, mogelijk is de mango nog te grof.
Ook hebben we niets met de PH gedaan.
En de gist hebben we toegevoegd aan de mango met kraanwater.
Mogelijk was dit wat kouder dan de voorgeschreven temperatuur tussen de 20 en 28 graden.
Nou ja, afwachten, en kijken wat er uit komt als we gaan stoken.
Hello Manus
Aangezien ik over kilos mangos (indische natuurlijk) kon beschikken in het midden oosten en aangezien ik verslingerd ben aan de fijne smaak van mangos (speciaal de totapuri uit karnataka) heb ik vaak geprobeerd die smaak over te brengen naar drank
Helaas nooit gelukt
Mango kan je vergisten maar de smaak gaat niet over.
Dat is wellicht de reden dat er geen gestookte mango alco is (alleen geinfuseerd)
Mocht je er in slagen de smaak over te brengen :Β laat zeker iets weten
Β
Ciao
Β
Mango is evenals peer , ananas , banaan en aardbeien erg fragiel in aroma .
Een drank eruit Stoken uit een enkele vergisting zonder een maceraat .zou je met percoleren kunnen omhooghalen in smaak .
Deze vruchten dranken is ook stookmethode belangrijk en temperatuur bij overhalen .te laag geen smaak te hoog verbranden de smaken .
Daarnaast kun je de smaak omhooghalen door contrast smaken te gebruiken dat helpt smaak op te liften
En zeer belangrijk is bij vergisten ph !