Wat een prachtig verslag, Polderstoker. Compliment! 🙂 Wat zal die er lekker inklappen!
Leuk verslag Polderstoker, helemaal met de foto’s erbij.
De meergranenborrel is één van mijn favorieten en inderdaad tenminste 4 weken laten staan?.
Bij mij omgerekend van 18 liter stookwijn uiteindelijk 5 liter van 43%.
Heb vorige week suiker bij de overgebleven pap gedaan en afgevuld met water. Na mijn vakantie hoop ik wederom een mooie meergranenvodka te stoken.
Wederom een mooi verslag, leest fijn ? heerlijk recept met veel krachtig aanwezige smaken.
Bedankt voor de complimenten ?. Ik heb besloten de borrel blanco te laten, hij is prima zo. Natuurlijk wat te sterk om zo te drinken maar hij mag van mij echt wel op 45% blijven omdat hij zo zacht van smaak is. En vanochtend had ik geen vergane muizensmaak of andersoortige na-verschijnsels dus we laten het zo. Ik denk dat-ie gekoeld nòg iets lekkerder is, ga ik natuurlijk uitproberen.
Ik dacht om deze borrel ook te mengen met gin- en jenever ‘essence’ (die zijn ook net klaar, ga ik nog n verslagje van maken) maar dat vind ik eigenlijk een beetje jammer van deze borrel. Dus ik wacht met gin en jenever mengen maar even tot ik de “Roggebrood” emmer (staat nog te vergisten) heb gestookt met de T500.
Heb ik niet expliciet gemeld in het verslagje; deze ‘Brinta-borrel’ heb ik gestookt met de ‘copper dome’ (en vandaar dat er ook wat olie/vet in de borrel is mee gekomen).
Mooi verslag met top foto's.
Mooi verslag polderstoker!
Toeval wil dat ik ook de duitse discounter ingedienten gebruikt heb. Ik hou ook wel van een bitter en heb 2 liter van 60% 2 weken op Beerenburg kruiden van Jacob Hooy gezet. Daarna terug gebracht naar 40% met suikersiroop.
Ik persoonlijk ben helemaal om, geweldig lekker 🙂
Heb je recept gevolgd. Heb gisteren gestookt met ruim 2 liter van 60 % als resultaat. Had wel wat meer verwachtte gezien jou resultaat.
Heb de gistbodem benut om 4 kg kippenvoer na malen, verwarmen met pecto- enzyme en 4 kg rietsuiker en backset 5 liter op te starten
Ik heb gisteren een vat opgezet met de all bran whiskey, gevuld tot 25 liter, echter vanmorgen gaat hij al zo hard dat de schuimlaag bovenop bijna het deksel raakt. Mijn vraag aan de experts: is dit normaal en wat moet ik doen als hij werkelijk bovenin zit, ik vermoed dat ook het waterslot vies wordt bijv...
Helaas is dat bij mij al een paar keer eerder gebeurd dat het letterlijk het waterstof uitkwam. Ik heb het waterstof wel voor zover goed schoongehouden zodat deze niet zou verstoppen. Dit duurde 2 dagen, daarna ging het minder hard.
Eerlijk gezegd geen idee wat je er meer aan kan doe dan een groter vat te nemen of er minder in te doen.
Dank je, maar omdat de anderen het vat ook tot 25 liter hadden gevuld verwachtte ik dit eigenlijk niet en vroeg me af of ik iets fout had gedaan.... ondertussen is hij al hoger, dat gaat geen dagen meer goed, misschien 2 uur... Was jouw eindresultaat toch nog wel geslaagd?
Recept al de nodige keren gemaakt en gemiddeld een 4,5 liter a 43%
De reactie is normaal, iets koeler zetten en de problemen verminderen. Is het begin, en kan soms heftig zijn. De suikers zijn makkelijk bereikbaar en het gist vliegt er dan op , maar de zuurstof wordt snel minder dus de hevigheid zal ook afnemen, zal er dus om houden, gaat hij het waterslot door of niet. De heatbelt lager kan al helpen.
Allen bedankt, ik ga er van uit dat het allemaal goed komt. Tot nu toe alleen (riet) suiker vergist dus dit was een nieuwe ervaring!
Helaas, wel een paar liter a 55% eruit gehaald, echter totaal geen graan of notensmaak te bekennen. Ga er maar een lekkere likeur van maken. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Voor nu iedereen fijne dagen en voor 2020 een goed stookjaar toegewenst!
Even een vraagje:
pecto-enzyme doet niet hetzelfde als amylase enzym Gr kippie |