Meldingen
Alles wissen

Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Pagina 14 / 29

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy

ik heb het altijd een rare formule gevonden, maar na al die lovende teksten hier, begint het ook te kriebelen.

Als ik tijd heb ga ik het ook eens proberen te maken, misschien volgende winter, en hopen dat het wat rustiger is als de voorbije winter.

Grts.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Generatie 2 twee staat nu te vergisten.

Jan vond de ruwstook erg lekker, bij mij is deze gewoon te scherp. Minder sterk ook, ik heb 1 liter van net geen 32%. het alc% van gen 1 was voor stoken 9,5 % wat eigenlijk een %tje te hoog is.

Ik ga deze samen met de ruwstook van generatie 2 als fijnstook doen in de smartstill. In kleine porties opvangen en eens kijken wat ik er mee ga doen.

Een optie is om het middelste deel van de hearts (als deze niet teveel smaak heeft) te gebruiken als basis voor jenever.

De heads en tails bij de ruwstook van gen 3 en de rest van de hearts bij de fijnstook van gen 3.

Dit soort ideeen kunnen bij mij per uur veranderen dus even afwachten wat ik nog bedenk ...

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij mij hetzelfde ... ruwstook gedaan van generatie 1 en 2 maar vond wat smaak aangaat deze maar niks. Niks aan de hand ik hou ze bij en kijk wat generatie 3 zegt... ruwstook dan. idem met generatie 4 en dan stopt het. Is er niets bruikbaar bij van de ruwstook dan gaan we over naar de fijnstook waar ik generatie 1 en 2 samen doe en dan misschien ook bij generatie 3 en 4 hetzelfde . Ik het slechste geval gooi ik alles bijeen en maak er 1 fijnstook van. Alles afhankelijk van de smaak van generatie 3 en 4

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een  noodgreep zou nog kunnen zijn om de gecombineerde fijnstook nog eens te distilleren als het resultaat niet bevalt om het neutraler te krijgen en dan als basis voor wat anders te gebruiken.

Maar voorlopig ga ik er van uit dat het wat wordt anders kan ik beter gelijk ophouden.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij mij is hij juist erg zacht, maar de mash was ook erg helder geworden doordat ik niet aan stoken toekwam. De rogge smaak is erg aanwezig. Daarom heeft Odin denk ik ook het recept van 2 kilo roggebrood verlaagt naar 1,5 kilo roggebrood. De roggesmaak is erg lekker. Ik ga eerdaags vast weer 2 emmers laten vergisten en ga ze net als de laatste batch pas over een paar maanden verstoken. Ik wil het precies zo doen als de eerst keer. Als hij scherp is is hij mischien niet goed helder geweest en krijg je ook gistsmaak mee. Dit kun je ervaren als scherp/heet.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hij was helder, had die werken gestaan. Misschien iets te hoog in alcohol (9,5 %) of de rijping is bij jou misschien al in het gistvat begonnen en wordt die van ons na even staan ook wel zacht. En het is nog maar de striprun met voorloop en tails. Ik maak me nog geen zorgen.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb maar 1 stook gedaan met de copperdome, maar geduld is een schone zaak ? en een beetje hout er in doet ook wonderen.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Had je nog cuts gemaakt?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee gewoon proeven tot ik tevreden ben,ik denk dat ik 100 ml heb weggegooid, heb ik ruim gedaan hoor want ik vond de smaak al snel goed.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De voorloop is er bij jou al uit dan (als ik het oed begriijp), dat kan (naast de leeftijd) wel een verschil maken.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt, dat meteen weg gegooid. Scheelt inderdaad een slok op een borrel dat dat er al uit is 🙂

Beantwoorden
Berichten: 81
 jurj
(@jurj)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

super tof etiket Jan!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hergbruik je het rogge

 

Beantwoorden
Berichten: 120
(@willempy)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

brood van de eerste run (dikke duim kwam op enter....)

 

Beantwoorden
Pagina 14 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?