Raymond, wat is je PH nu?
Oengabunga, Dit wordt in Google Sheets automatisch bijgehouden door de Tilt. http://www.stookforum.nl/thread/tilt-hydrometer/
ph kan ik nu niet uitlezen ph meter leeg en geen eik vloeistof meer.
nog over gehouden van mijn aquarium tijdperk
En hij loopt nog steeds hier , we hebben geduld .
Report & Chart Settings: | Timepoint | SG | Temp (°C) | |
From Date: | 9/2/2017 19:58:24 | 9/18/2017 15:04:15 | 1.008 | 20.0 |
To Date: | 9/18/2017 15:04:15 | 9/18/2017 9:13:09 | 1.009 | 20.0 |
Time Frame: | all | 9/17/2017 23:52:23 | 1.010 | 20.0 |
Temp. Units: | Celsius | 9/17/2017 23:52:22 | 1.010 | 20.0 |
Ferm. Units: | SG | 9/17/2017 19:58:47 | 1.011 | 20.0 |
SG | 9/17/2017 17:10:24 | 1.011 | 20.0 | |
Current: | 1.008 | 9/17/2017 17:10:23 | 1.011 | 20.0 |
Ferm. Rate (per day): | -0.0045 | 9/17/2017 17:10:22 | 1.011 | 20.0 |
Duration (days): | 15.796 | 9/17/2017 17:10:21 | 1.011 | 20.0 |
High: | 1.096 | 9/17/2017 17:10:20 | 1.011 | 20.0 |
Low: | 1.011 | 9/17/2017 17:10:19 | 1.011 | 20.0 |
Temp (°C) | 9/17/2017 17:10:18 | 1.011 | 20.0 | |
Current: | 20.0 | 9/17/2017 17:10:17 | 1.011 | 20.0 |
Average: | 21.5 | 9/17/2017 17:10:16 | 1.011 | 20.0 |
Duration (days): | 15.796 | 9/17/2017 17:10:15 | 1.011 | 20.0 |
High: | 23.9 | 9/17/2017 17:10:14 | 1.011 | 20.0 |
Low: | 18.9 | 9/17/2017 17:10:13 | 1.011 | 20.0 |
Calculations | 9/17/2017 17:10:12 | 1.011 | 20.0 | |
Apparent Attenuation: | 88.50% | 9/17/2017 17:10:11 | 1.011 | 20.0 |
ABV: | 11.11% | 9/17/2017 17:10:10 | 1.011 | 20.0 |
9/17/2017 17:10:09 | 1.011 | 20.0 | ||
9/17/2017 17:10:08 | 1.011 | 20.0 | ||
9/17/2017 17:10:07 | 1.011 | 20.0 | ||
9/17/2017 17:10:06 | 1.011 | 20.0 | ||
9/17/2017 17:10:05 | 1.011 | 20.0 | ||
9/17/2017 13:10:26 | 1.011 | 18.9 |
Iets aagepast recept bubbels heerlijk
Ziet er prima uit.
Jammer dat ik even geen gistvaten meer over heb. Alles zit vol met appel, rode en witte druif en rabarber. In de herfstvakantie komt weer wat vrij. Dan ga ik dit zeker proberen, net als dat recept met het paardenvoer (zie het lijntje daarover).
ik heb dit recept ook geprobeerd. had alleen iets te veel water gebruikt tov van de suikers. lage opbrengst met een redelijk neutrale smaak. niet echt whisky-achtig. paar jeneverbessen en venkelzaad bij gedaan. vaders vindt het lekker dus die fles ben ik ook kwijt haha
Na al deze mooie woorden , recept nu voor de tweede keer geprobeerd(staat nu te klaren).
Begin begon hij niet te gisten, naar een paar dagen turbo gist bij gegooid nu is hij op 990.
Wil daarna wel meteen 2de generatie maken, hierboven las ik dat er 50% van de rogge gebruikt wordt, het orginele odin recept zegt 1kg (net als de 1ste generatie)... wordt het anders te sterk?
Wat ik van de allereerste keer zie, heb meeste nog over :(, anders dan deze keer:
2x ga destilleren(80% aanvullen naar 45%, nog een keer 80% en weer verdunnen tot 40%), ja smaak is zacht qua alcohol maar de rogge smaak is bijna niets meer. Prima voor in een colatje maar niks om zo te drinken.
Vorige keer heb ik ook andere roggebrood gebruikt,Van dijk's ambachtelijke fries roggebrood omdat deze donkerder leek.
In de tussentijd ook met "Weyermann® Rogge mout" een flesje gemaakt.
Nog even en dan kan ik vergelijken.
Net klaar, en nu door naar de 2de generatie
Gisteren Roggebrood, gist en suiker gehaald, er stond een emmer leeg dus die ga ik vandaag ook maar eens vullen en dit recept proberen.
Ben erg benieuwd
Hallo hier Mariussenior, een vraag aan onze drank gemeente wat moet ik en wat is gistvoeding ik ben nog aan het stoken met het roggebrood ik spring nog niet op maar ik vind de smaak prettig en het ruikt heerlijk.
Dus mijn vraag wat is gistvoeding.
wat kan ik er voor gebruiken
hoe hiet het ?
marius senior of op mail erkelens@ t-online.de. Ik ben nog aan het zoeken naar van alles en lekker gek volgens verschillende !
Gistvoeding? De naam zegt het al, voeding voor gist wat je toevoegt aan je wash of mash of wort of most....
Om een mooie whisky kleur te krijgen kan je een theelepeltje donkere basterdsuiker toevoegen.