Meldingen
Alles wissen

Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Pagina 7 / 29

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Allemaal,

is het wat om gerstemout en roggebrood te vergisten zonder suiker?

het lijkt mij leuk om Mn eigen draai eraan te geven.

Groet, @ndré??

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gewoon doen, ik ben benieuwd 

iemand hier ook al de cornflakes whiskey van Odin geprobeerd ?

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn roggebrood mash staat overigens nog steeds te borrelen.

de laatste twee dagen wat minder fanatiek maar toch nog steeds niet uitgeborreld.. nu dus al 8 dagen 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Bij het vergisten ga ik meestal uit van minimaal 1,5 week bubbelen.

Ik had laatst peren maar die hebben wel 3 weken gegist.

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre dat heb ik ook met fruit,ps.heb je ze al gestookt en als het zo is hoe is de smaak geworden.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Chris, Heb de peren inderdaad al gestookt en ligt nu op eikenhout. Er zit wel iets van perensmaak aan maar nog niet overduidelijk, misschien komt dat met de tijd.

Met die whisky met roggebrood vind ik wel leuk, maar ik heb nog zo'n 100 kilo mout staand, die wil ik eigenlijk eerst opmaken en dan zonder suiker, dus ik dacht roggebrood met gerstemout is een goede combinatie.

Groet, @ndré??

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre na een tijdje komt de perengeur en smaak weer naarboven dat had ik met appels.ben blij dat het goed gelukt is.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ChrisV, ik heb nu de laatste appels van onze boom in het vat zitten, borrelt ook al weer aardig, hopelijk komt er van de appels ook een lekkere smaak, heb ik eigenlijk nooi eerder gedaan in de zomer stook ik graag fruit en in de wintermaanden als ik geen fruit heb, maak ik whisky van Gerste mout zonder suiker.

Groet, @ndré??

 

Beantwoorden
Berichten: 1
(@jaapslob)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

HI mede stokers

ben nu ook roggemeel aan het maken maar van explosieve borrels heb ik nog na meer dan een week niets van gezien het borrelt wel om de 10 seconde een flinke borrel

wanneer zou het stookbaar zijn of kan ik het geheel wegens mislukking weg doen of nog wachten tot het uit geborreld is   

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Jaap, 

 

Het reageert bij iedereen weer anders, zolang het borrelt wordt er alcohol gevormd. Niet weggooien hoor, waarschijnlijk verloopt het prima. Zodra het volledig is gestopt met bubbelen kun je stoken.

 

Groetjes,

 

Jan

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn roggebrood mengsel is na drie weken nu bijna uitgeborrelt.

Hij borrelt nog heel af en toe.

mijn vraag is of ik echt moet wachten tot hij helemaal uitgeborreld is of kan ik eventueel nu al beginnen met stoken ?

Beantwoorden
Berichten: 193
(@stokerke)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hey Fastback ik zou nog een paar dagen wachten totdat alles naar beneden is gezakt zodat je rustig kan afhevelen voor te stoken ,anders ga je dit proeven dat het niet helemaal was uit gegist 

Groeten

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja, daar was ik zelf ook al bang voor. 

Het lijkt allemaal al redelijk gezakt maar wil ook geen risico lopen op gist in mijn stookketel... het is vandaag lekker weer om te stoken maar denk dat ik het inderdaad nog maar een weekje uit stel

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@Jantje, waarom donkere basterdsuiker ?, de kleur wordt toch mooi donker door het eiken ?, of wil je ook een beetje zoet aan je whisky toevoegen ?

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gisteren eindelijk de roggebrood wash gestookt, na ruim drie weken eindelijk klaar.

tijdens het stoken rook het al heerlijk.

uiteindelijk heb ik er 2,5 ltr uitgehaald met een gemiddeld percentage van 75%.

na het terugverdunnen tot zo'n 40% kom ik op zo'n 4 liter uit.

ik heb de 75% nog niet  terugverdund maar nu in 2 batches van 1.25 ltr op 2 verschillende soorten eiken gezet.

Na 1 nachtje begint het al lekker te ruiken, mijn ervaring is ondertussen dat ik niet te ongeduldig moet zijn en mijn stooksels nooit meteen na het stoken moet beoordelen.

Na het terugverdunnen en weer even wachten wordt de smaak vaak nog beter.

mijn vraag is, hoe lang zal ik de 75% op eiken snippers laten staan ?, of is het beter om het met een lager alcoholpercentage op eiken te laten staan ?.

Beantwoorden
Pagina 7 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?