Ik heb paardebloemen wijn gemaakt van paardebloemen rozijnen en suiker. Daarna gedistilleerd mooi fijn van smaak. Heeft iemand dat eerder gedaan?
ja ik en zou goed voor de lever zijn
Ben wel benieuwd. Kun je je recept delen?
Wij maken er siroop van is inderdaad goed voor de lever.
30bloemen(alleen de bloempjes) wassen en samen met acohol van 40°een paar weken laten trekken
filteren en klaar
het recept komt uit een boek
heilschnapse und genuslikore en is lekker heb het zelf al gemaakt
is voor 1 liter
?
Sorry nu de rest 9 kilo suiker toegevoegd in gedeeltes
Later klaren en gedistieerd tot verdund 12 liter. Ik ga 6 liter gewoon laten ouderen en 6 liter bewerken met houtsnippers ik denk Amerikaans eiken!
Het gaat niet helemaal goed hou er rekening mee dat ik ouder ben en alles digitaal nog wel eens fout gaat.
1200 bloemen verdeeld in 150 bloemen 3 liter kokend water en 500 gram gemalen rozijnen dus dat alles doe je tot die 1200 bloemen bij elkaar zijn.
Dan in gisting brengen en 9 kilo suiker toevoegen in gedeeltes!
Hoi Sonja,
Wat bedoel je met 1200 bloemen verdeeld in 150 bloemen?
Maak je er porties van, hoeveel bloemen per liter?
Groet, @ndré
hoi in mijn recepten boek staat 30 bloemen per liter
Hoi evds3,
30 paardebloemen maar?
stel dat ik er meer paardebloemen in doe kan dat ook?
Groet, @ndré??
denk dat wel maar ik heb het eens gemaakt en zien uit zoals cognac en een speciale smaak
ik heb hier een paar snapsboeken liggen en daar stond 30 bloemen per liter in meer weet ik ook niet en hier is het nu pluktijd
juist nog wat vaten gekocht samen 1500 liter morgen afhalen en weer plukken nog 2 bomen met pruimen en dan nog mirabellen en eind augustus peren en appels 11 bomen dus nog wat werk dit jaar
8 x 150 bloemen dat heb ik gedaan omdat 1200 bloemen niet te verwerken zijn dus heb ik 8 dagen 150 bloemen geplukt die overgoten met 3 liter kokend water en 500 gram rozijnen en dit 8 dagen herhaald
Dat is fijn want Paardebloemen zijn er pas volgende lente!