Gambit is dus nog aan het vergisten.gr.?Chris.V.
Hi ik loop nu misschien tegen een andere uitdaging aan. Perenwijn is zo goed als uitgegist, omdat ik de helft van mijn perenwijn als perenwijn wil bewaren en niet wil verstoken kom ik op de volgende vragen.
Hoe moet je gaan bottelen? Is dat gewoon afgieten in een fles met beetje gasruimte aan de bovenkant? In wat voor flas kan je het beste bottelen dicht een beugelfles voldoende af? Kan je perenwijn ook rijpen met houtsnippers?
ben benieuwd naar jullie ervaring / input.
Gr. Gambit
Beugelfles dicht voldoende af, een beetje ruimte boven de wijn is prima en uiteraard kun je eea ook op hout laten rijpen/trekken.
thanx
Beste chris
ik had de pruimen masch verstookt maar vindt er nou niet echt veel pruimen smaak aan zitten, hoe kan dat ? Moet ik een tijdje wachten nog en laten rijpen ? Het is mooi helder van kleur en geen kleurtje , heb jij meer informatie voor mijn Chris ? Hoe is dat bij jou altijd ?
Alvast bedankt
Koperstoker als hij wat langer ligt word hij lekkerder,omdat je de drank meestal verdunt met water moet hij zo wie zo een tijdje liggen moet huwen met het water,komt goed.gr.??Chris.V.
Beste Chris
ok , ik had hem ook met een stookketel met kortenhals gestookt, zoals de smaken dranken gestoken worden , ik heb niet veel suiker toegevoegd en verse bakkersgist gebruikt volgens jou recept , rustig stoken en cuts maken van 200ml , na ja dan wachten we even op de smaak die nog moet komen ,bedankt maar weer...