Meldingen
Alles wissen

Recept met Paprika


Berichten: 4
Topic starter
(@harvey)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beste leden, 

Graag zou ik een recept willen maken met paprika en nog wat andere kruiden. Hoe zou ik daarmee te werk moeten gaan? Ik vermoed dat Paprika zelf niet heel veel suiker zal hebben. Ook weet ik niet wat voor type gist hier goed bij zou werken. Heeft iemand wat tips wellicht?

Groet,

Harvey

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 93
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Macereren in neutraal en dan herstoken? Ik denk niet dat er veel suiker uit te halen valt...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er zijn diverse dranken waarin groentes verwerkt .
I.d.d. macereren of percoleren met alcohol is met paprika de manier om meeste smaak ervan te krijgen .
Je kunt er aanvullende kruiden bij doen om vollere smaak te krijgen .
Ook kun je een crème room likeur maken waarin je de paprika verwerkt .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wat ik weet is dat ze in Roemenie genoeg paprika is,maar nooit gehoord dat ze die stoken,wal suikerbieten en wortels.

Beantwoorden
Berichten: 93
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heb je een recept voor wortels? Ze verkopen hier spotgoedkope voederwortels vlakbij

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Raspen,event zacht koken ,natte bakkersgist er bij en laten vergisten.pak wel zo zoet mogenlijke wortels,anders wat suiker er bij.in Roemenie koken ze de wortels niet.maar is volgens mij beter.gr.Chris.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

i.d.d. verstandig om even te koken
suiker er bij en wat citroensap gewoon verder vergisten .

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Harvey, een goede paprika heeft een brix (suiker) gehalte van tussen de 8 en 12. Dus potentieel 8 tot 12% alcihol uit te halen. Ik heb zelf jaren in een paprika kas gewerkt en dacht op een gegeven moment, waarom de slechte papen weggooien als ik er ook drank van kan maken. Ik heb t geperst en laten gisten. Uit laten gisten en de ketel in.

De goorste, smerigste, ranzigste bocht die ik ooit in mn keel heb gehad kwam uit de ketel. Bah bah bah.

Mocht het bij jou wel lukken hoor ik het graag.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Naast tomatenwijn wat ik gemaakt heb kun je ook paprikawijn maken. Het schijnt erg lekker te kunnen worden. Als het niks is kun je het altijd nog  verstoken, mischien een leuk startpunt voor een Gin met een toets van paprika.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Daarom Paprika ook percoleren of macereren en niet gisten .
De zaden en zaadlijnen goed verwijderen . alleen het rode , gele of groen gebruiken anders word het ook gal bitter .
Wanneer je de alcohol waarin je de paprika hebt gepercoleerd of gemacereerd dan verder tot roomlikeur maakt en daar een kruidnageltje even laat trekken heb je een prachtige likeur voor bij wild of gevogelte te serveren . ( of met beetje peper voor het slapen ) ??

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

paprika wijn moet je uitkijken voor bitter worden . ook dan weer denken om zaad en zaadlijnen goed verwijderen .
Simpeler is de paprika dan in een champenoise de paprika te trekken .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?