Meldingen
Alles wissen

Reflux versus helm

Pagina 2 / 2

Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben inmiddels weer aan het stoken. Heb 3 liter water toegevoegd aan de 2 liter 34% van gisteren. En nu kom ik toch weer tot de conclusie dat refflux voor mij beter werkt. Ik krijg veel te veel graantonen mee en te weinig kers maar het sap was natuurlijk al wel drie keer gebruikt. En juist die graantonen wil ik niet want hou meer van wodka dan jenever of whiskey.

 

Ik weet in ieder geval wel dat stoken met de helm veel meer moeite kost. Maar de appels die ik ga vergisten (zonder suiker) ga ik wederom met de helm stoken. dan weet ik het zeker wat beter voor mij is. De helm is denk ik geschikter voor jenevers en whiskey's dan fruit. Maar daar kom ik dit najaar achter. 

 

Voor de rest ga ik zo ijs met kirsch maken want heb gisteren een ijsmachine binnen gekregen (berust echt op toeval hoor, heeft niks met kirsch te maken) en ik ga zo ijs maken. Nu zijn jullie jaloers he? Hahaha. 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een ijsmachine..Klinkt goed Lummel! Jij bent ook van alle markten thuis.
Stook ze, blijf posten en cheers alvast man! 😉

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voor de rest ga ik zo ijs met kirsch maken want heb gisteren een ijsmachine binnen gekregen (berust echt op toeval hoor, heeft niks met kirsch te maken) en ik ga zo ijs maken. Nu zijn jullie jaloers he? Hahaha. 

Het verbaast me dat je die nog niet had. Ben wel jaloers op het ijs dat je gaat maken 😉

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nee had ik nog niet. Het is maar een experiment zo duur zijn ze niet. heb er wel een sloot kirsch door gegooid dus laat het beslag in de vriezer ook maar even ijskoud worden. Volgens het recept (slagroom, vanille, melk en eierdooiers) was 4 uur in de koelkast genoeg maar met met deze sloot kirsch breng ik het beslag maar onder het nulpunt. 

 

Lukt het steek ik jullie de ogen uit met een foto, zo niet verdwijn ik nederig met een flinke borrel achter de geraniums. 

 

Oja, heb de helm uitgezet. Ik stook zo verder met de reflux. Ik hou gewoon meer van wodka. Wel op graanbasis maar niet zoals bijv. whiskey of Jenever. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Foto!

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja, foto!!! Of whatsapp hem naar mijn foon, post ik hem hier...

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb net een foto gemaakt voor Troet, Lummelientje wil ook wat, het kan niet zo zijn dat ik fermenter (s) bij Jan ga bestellen en zij niks krijgt. Althans zegt ze. En ze is serieus want alles heeft ze klaar gelegd. Maar hoe bereik ik Troet? Misschien wil Jan mijn gewone mail even doorgeven aan Troet want met het e-mail account waar ik me destijds mee heb aangemeld gaat niet altijd alles goed. 

 

Als het ijs lukt maak ik een foto. Al heb ik net wel weer een plantje gekust. En die kust terug, vaak een uurtje of 6. Maar dan smaakt alles wel geweldig. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

en de ijsmachine loopt. Hahaha, zit er teveel alcohol in. Ja dit gaat nooit lukken. Over 40 minuten weten we het. 

Beantwoorden
mauser
Berichten: 237
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik dacht altijd dat je alleen neutraal kon stoken met de t-500 reflux omdat er geen smaak mee over zou komen. Heb net een experiment gestart met pruimen. Ong.10 kilo schoon gespoeld. Steeltjes eraf en allemaal fijn geknepen. Staat nu in de schuur zacht te worden en over een weekje suiker,water en gist erbij. Die zou ik dus ook gewoon met de T500 met reflux kunnen stoken. Groet Maurice

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is een kwestie van geloof denk ik. Probeer 5 liter in de t500 en 5 op de oude manier. dan weet je het verschil. Qua smaak, tijd, kosten en rendement in %.  

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb alle stripruns van de kirsch bij elkaar gegooid en met de helm gestookt. Het maximale percentage was 83% en toen zakte het percentage snel in elkaar terwijl er genoeg alcohol inzat ( de temperatuur van de stookwijn was op dat moment 89 graden) je haalt alles er pas maximaal uit als je een tijdje doorstook op 100 graden. Alleen dan heb je weer water (in mijn geval water uit sap). 

 

Ik heb even de reflux erop gezet en dat gaat als de brandweer. Als ik dat terug meng met vocht dat ik uit het sap heb gedistilleerd zou je toch het zelfde moeten hebben als met de helm stoken? Ik weet het niet maar ben het wel aan het testen. Heeft iemand dit al geprobeerd? 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?