Meldingen
Alles wissen

Sour mash


Berichten: 77
Topic starter
(@polderstoker)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zojuist ruim twintig liter graan mash gestript (met de Grainfather en copper dome). Wat er overblijft ruikt nog te lekker om weg te gooien..... is er iemand die bijv. 10 liter ‘backset’ terug in de gistemmer kiepert met dan 15 liter water en een kilo of zes suiker? 

Gaat dat vanzelf weer vergisten of moet daar toch gist op? 

En komt daar dan een fatsoenlijke whisky-wash uit die ik kan strippen en mengen met de eerste run?

 

Beantwoorden
1 reactie
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je geen te warme backset en water bij de rest van uw eerste gisting gebruikt zal de gisting terug op gang komen.  10 liter backset is veel.  De kans op te lage PH is dan te groot.  Zou het beperken tot een 4 liter.  Ook zoveel suiker geeft een scherpere alcohol.  Ik gebruik 4 kg.  De smaak zal heel wat minder zijn. Je kunt dan van de tweede gisting beter een vodka met een graansmaakje maken. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?