Meldingen
Alles wissen

Wodka van aardappelen

Pagina 3 / 4

Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

2 kilo gekiemde en geschrote gerst die dient als mout.Β 

Ik zou wel echte mout gebruiken Gerdy, anders doet de Gerst niets.Β 

Ben benieuwd naar het resultaat!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Sorry, gekiemde zie ik nu... ik was weer te snel

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sorry, gekiemde zie ik nu... ik was weer te snel

ik kom daar nog op terug πŸ™‚

Β 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ART. VI.
Receipt to prepare Potatoes for Distilling.
Wash them clean, and grind them in an apple mill, and if there be no apple mill convenient, they may be scalded and then poundedβ€”then put two or three bushels into a hogshead and fill the hogshead nearly full of boiling water, and stir it well for half an hour, then cover it close until the potatoes are scalded quite soft, then stir them often until they are quite coldβ€”then put into each hogshead about two quarts of good yeast and let them ferment, which will require eight or ten daysβ€”the beer then may be drawn off and distilled, or put the pulp and all into the still, and distill them as you do apples. I have known potatoes distilled in this way to yield upwards of three gallons to the bushel.

Uit: The Practical Distiller by Samuel McHarry een recept uit 1809. (Bushel is een schep van 5,08kg,) De hogshead waar hij over spreekt is een professionele dus groot,te lezen via "Project Gutenberg"

Beantwoorden
Berichten: 6
(@socotra)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wodka van aardappelen zonder enzymen

op hetΒ  Oostenrijkse forum Schnapsbrennen.at staat een recept voor aardappel wodka maar zonder gebruik van enzymen. In dit recept komt een verflussiger voor.

Wat is dat ?

https://www.schnapsbrennen.at/recipes/beitrag/vodka-aus-kartoffeln-ohne-enzyme-oder-malz-001/?forumsearch-keyword=kartoffel#20110125150554-01-01

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vloeibaar maker, dus zeer waarschijnlijk Amylase. "Amylasen werden wΓ€hrend des Reifungsprozesses in GetreidekΓΆrnern und FrΓΌchten gebildet. Sie wandeln dort die StΓ€rke zu Zucker um – wodurch GetreidekΓΆrner keimen kΓΆnnen und FrΓΌchte süßer werden. Sie sind nΓΆtig, um das wasserunlΓΆsliche β€žSpeicher-Kohlenhydratβ€œ StΓ€rke wieder in wasserlΓΆsliche Einfach- und Zweifachzucker (Mono- und Disaccharide) zu verwandeln. Erst in dieser Form kann sie der Keimling aufnehmen und neue Zellen aufbauen." Uit Amylase wiki Duitsland.

Men "verflussigt" dus, maakt oplosbaar in vloeistof.Β 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een paar items terug de vraag over melk bij de stook doen:

Dat doen ze in Rusland vaak omdat je dan de cuts beter kunt onderscheiden.

Beantwoorden
Berichten: 6
(@socotra)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

William, amylase is een enzym en het recept pretendeert zonder enzymen te zijn!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zetmeel bestaat uit polysacharide en dat bestaat dan weer uit verschillende andere gebonden stoffen die weer opgebouwd zijn uit glucose moleculen .
Wat ze volgens mij bedoelen is dat deze moleculen vrijkomen doordat ze de aardappels eerst verzadigen met vocht en daarna bevriezen waardoor celwanden knappen . hierdoor kunnen een amylose en een soort van pectine vrij komen Daardoor worden de glucoses vergistbaar .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gompie , magere melk bestaat uit vetten en calcium . De vetten veranderen de oppervlakte spanning en het calcium vertraagd verdamping . hierdoor komt alcohol makkelijker vrij.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Magere melk bevat juist geen vetten meer, maar nog wel de eiwitten. Op Russisch-talige forums wordt vaak ook volle melk, of zelfs rauwe melk, gebruikt. Dat bevat wel vet, 3 % voor volle melk en nog meer voor rauwe, verse melk.

Het zou fijn zijn als daar een echt vergelijkend onderzoek naar gedaan werd. Ik ben zelf niet meer zo'n fan van melk en eiwit. Was niet onder de indruk van de kleine effecten.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9953
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

magere had tussen " " moeten staan . klopt kees .
Melk is niet alleen in Rusland Maar ook frankrijk en Zwitserland gebruikt het .
T vertraagt de verdamping waardoor alcohol percentage hoger is bij distillatie . en ook om te strippen .
Persoonlijk zou ik het niet adviseren.
Je ketel word er smerig van en melk kan aanbranden waardoor je toch andere bijsmaak krijgt.
Wanneer je wil strippen en hoger alcohol percentage wil uitstoken kun je veel beter glycerine gebruiken . Maar Goedkoper en ook goed werkend is gebruik van kalk . kalk heeft ook als voordeel dat het zuren e.d. opneemt .
t maakt wel ketel wat vuil maar spoel wel goed uit .
(Glycerine en kalk kan ook samen gebruikt .)
Eigenlijk hoort elke stoker kalk in voorraad te hebben .
T kan verschillende problemen oplossen ook corrigeren .
En t is makkelijk in nederland te verkrijgen en goedkoper dan melk ( €4,50 per 25 kilo bij fouragehandel )

Beantwoorden
Berichten: 6
(@socotra)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dag,

Ik heb iets gemist. Wat is T ?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

't of het.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Over taalfouten zou ik me hier niet druk maken!

In dit geval misschien ook veroorzaakt door spellingscorrectie.

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?