Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen


Berichten: 1
Topic starter
(@joshido)
New Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Goede middag allemaal, 

Mijn naam is Martijn,  48 jaar en over het algemeen een novice wat betreft het stoken van dranken/whisk(e)y.

Mijn broer en een goede vriend van mij zijn al jaren vervent whisk(e)y drinkers en hebben mij sinds kort aangestoken met het virus.

Afgelopen week ben ik op bezoek geweest samen met die goede vriend bij de Penderyn distellery in Wales en hebben meerdere lekkernijen geproeft.

Was superleuk om te doen en eigenlijk mijn eerste kennismaking bij een echte distilleerderij. 

Mijn maat is echter al bij meerdere distilleerderijen geweest zoals Teeling, Oban, Glenkinchie en Middleton.

Nu na een paar drankjes en een gezellige avond op de camping begon het idee om misschien zelf iets te gaan stoken.

De volgende dag is het idee blijven hangen en hebben we besloten om er gewoon voor te gaan. Vandaar de aanmelding op dit forum waar ik mezelf wil inlezen in ieders ervaringen en tips.

Ik weet zeker dat ik hier een hoop ga leren om uiteindelijk samen met mijn maat een heerlijke whisk(e)y te kunnen gaan stoken.

Groeten Martijn. 

Beantwoorden
8 reacties
4 Reacties
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 624

@joshido welkom en veel lees plezier

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 498

@joshido Als je dan alvast een heleboel leesvoer wilt hebben: Deze post van Alchemist

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2103

@joshido. Welkom mannen, de goede plannen zijn er maar een goede whisky maken zoals je bij een rondleiding ziet is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Daar hebben ze meestal jaren ervaring en de goede apparatuur en ingrediënten. Maar dat hoef je er niet van te weerhouden om een leuke hobby te beginnen.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@joshido welkom hier. 

Ik zie dat al is verwezen naar mijn post en filmpjes .

Hoewel heel vaak mensen geneigd zijn te zeggen dat whiskey maken moeilijk is valt het zeker wel mee. 

Immers als het zo moeilijk was zou het niet de meest gestookte en gemaakte drank ter wereld zijn. Zowel professioneel als door de thuis destileerder . ( Ik denk eerder dat het trots is of interessant proberen te zijn waardoor mensen het moeilijker doen lijken dan het is ) moonshiner kneierij moet je ver van blijven als je serieus een drank wil maken. 

Beslag maken en het te destilleren is vrij eenvoudig. Enige wat lastig is is de smaak samenstelling te vinden die een persoon wenst.

Als je echt de smaak wil kopiëren van een gerenommeerde drank loop je tegen het probleem dat geen van de destileerderijen hun receptuur graag deelt.

Je zal dus beter naar een "stijl " kunnen kijken en op die basis wat wel bekent is proberen jou smaak te vinden .

Iers , schots , islay , Amerikaanse, bourbon , Scandinavisch , highland , Blends,all-malt , Kentucky, whiskey likeur ,  rye , corn , Canadian,deens , Australische noem maar op er zijn veel variaties maar alles is mogelijk. 

Een goede geschikte koperen  ketel , een goed beslag en een goed vat ( of hout ) en veel tijd dan gaat het prima.

 

Beantwoorden
Theresa
Berichten: 335
(@theresa)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2818
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom! Veel lees en deel plezier.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom en succes met de start van deze mooie hobby, als er vragen zijn dan horen we deze graag.

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 425
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom Joshido, je bent hier op de goede plek om de kunst van het stoken van een lekkere borrel onder de knie te krijgen. Veel stook plezier en een foto van je apparatuur/ketel wordt gewaardeerd.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?