Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 24 / 44

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Voor een vat een riem, voor flessen, een warmtelint (met zelfklevende kabelklemmetjes) aan de zijkant in je koelkast.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voorlopig maak ik nog gebruik van de seizoenen, en mn woonkamer natuurlijk ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik gebruik er een kasverwarming(etje) ofwel tube heater voor.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag weer een fermenter gevuld met een Tripel, met dank aan Munckerik die het recept voor me heeft samengesteld!

Vrijdag aan de slag met de Chrismas Ale!

Nu bedenk ik dat een witbier in de zomer ook wel lekker is. Als deze 2 fermenters klaar zijn Erik maar weer eens om hulp vragen ?

Ik heb straks een voorraad bier staan, maar het is zo leuk om te doen ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat dacht je van een witbier op basis van Bio Spelt?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lijkt me prima!

Mn Grainfather is vandaag wel een beetje aangebrand op de bodem waar het element inzit, ik hoor dat vaker bij zwaardere bieren. Hoop dat ik het goed schoonkrijg, anders polijstkop op de boormachine ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik hoor/lees het ook vaker maar ik heb er nog nooit last van gehad. Wel schraap ik om het kwartier even over de bodem. Met een schuursponsje krijg je het er ook wel af denk ik.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ga het morgen nog eens proberen met een stalen schuursponsje. Een zachte werkte niet. Maar er zit geen  brandsmaak aan de wort hoor, dus niets aan de hand.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beetje (schoonmaak)azijn gebruiken, even laten weken en dan met een schuursponsje.

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ken het probleem, blauwe hand (azijn), onverdunt een scheut er op, even laten intrekken, met zacht afwasborsteltje of zachte spons, verwijderen, niet schuren. Wel meteen nadat de ketel gebruikt is, zo droogt het niet in, en is het makkelijker te reinigen.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ga het morgen nog eens proberen met een stalen schuursponsje.

Hoy,

Ik raad het ook af met een harde schuurspons te schuren, ik heb ook eens n'en aangebrande bodem gehad, ik denk met rum te stoken, ik heb toen ook snel gehandeld en geschuurd met zo'n inox spons, ik heb toen krassen gemaakt op één plaats aan de zijkant van het verwarming element, nu brandt hij daar altijd een beetje aan.

Als de ketel nu aanbrandt dan doe ik er warm water in ik doe er BPW ( schoonmaakproduct) bij, het grainfather reiniging product moet ook wel werken maar ik heb het gevoel dat den BPW iets sterker is, ik laat inweken, ik ga er dan eens over met een zachte schuurspons, als hij dan nog niet proper is  doe ik hem dan eens koken en ik laat terug in weken en tot nu toe heb ik hem altijd op die manier proper gekregen.

Grts

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het bleek uiteindelijk heel simpel, ik had schoonmaakazijn gekocht maar daar stond op dat je het niet op RVS mag gebruiken. Dus toch eerst nog even droog geschuurd met een zachte schuurspons en het brokkelde zo af en weg was het.

Raar dat het me gisteren toen het nog nat was met geen mogelijkheid lukte..... Op laten drogen en dan voorzichtig met een zacht schuursponsje is dus de oplossing 🙂

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10623
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat ook helpt is heet water met paar eetlepels keukenzout .
Even overwarming aan borstel erdoor en uitspoelen .
Bij RVS kun je ook wat calgon wasmachine reiniger gebruiken met heet water . even staan laten en met spons er oven omheen .

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ongeduldig, maar geen spijt. Ik heb zojuist 1 flesje van de 1e pils batch uitgeschonken. Gebotteld op 11-1 en staat dus nog te hergisten op fles. Wat een lekker pils is dit aan het worden! Schuimt goed en smaakt heerlijk hoppig. Er mag nog iets meer prik in, maar ik ben dan ook te ongeduldig geweest 😉  

Dit is echt een pilsje dat je op voorraad moet hebben. Zodra er een fermenter nutteloos leeg staat vullen we die met een pils recept van Bio-Brouwmaat om nooit meer zonder Bio Pils te zitten! Gelukkig is pils batch 2 ook al gebotteld (15-1)

Nu nog geduld hebben tot de Christmas Ale en de Tripel de fles in mag! 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan ik ben blij dat het Bio Pils je bevalt en ik kan me je nieuwsgierigheid voorstellen. Ik probeer meestal al na 1 week een flesje. De hergisting op fles verloopt op lagere temperaturen ook wat langzamer dus die prik komt wel goed.  

Gisteren nog een Smoked Porter Bio geopend..... geen psssst of plop, zo dood als wat. Bleek een klein stukje van de hals van het flesje af te zijn en dan sluit het niet goed af zodat alle CO2 is weggelekt. 

Beantwoorden
Pagina 24 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?