Tap is nog steeds niet leverbaar. Ik ben bezig om dealer te worden van Speidel. Maar kan nog even duren.
Chris kan je vast wel aan druiven helpen 😉
Ja ik weet dat het lang duurt, daarom had ik Brouwmarkt gevraagd om me adviseren. Maar die reageren niet. Dus fuck dat bedrijf (excuse my language maar ik hoef dat niet te flikken bij mijn klanten) en daarmee ligt de weg voor jou open om erop en erover heen te gaan want ik zal de enige niet zijn.
Maar terug naar waar ik al maanden tegenaan loop, ik ga niet bottelen. Niet de wijn maar ook het pils niet daar heb ik dus een tap voor nodig en de wijn laat ik ook in de fermenters zitten. Maar zonder tap, waterfilter voor bier en grondstoffen ben ik nergens. wellicht kan Chris mij wat druiven verkopen want dat is niet illegaal. We horen het vast snel Chris kennende.
Kan je hier binnenkort komen filmen
Lijkt me super gezellig!
marnix mooi laat maar een link komen krijg ik mss ook zin in bier brouwen
Nou...ik ook Erik. Ik heb op de BBQ biertjes van Munkerik mogen proeven en super bier uiteraard. Dit moet iedereen kunnen doen. Volgende maand moet ik, denk ik, maar op stookwinkel en forum tour.
Via ChrisV naar Munkerik,Daarna naar Lummel en van naar Jan zijn nieuwe stook stuff paleis...
marnix
lukt dat bet onze kleine ketels of moet ik dan iets groter kopen ?
Psies, dat soort vragen: Wat is er nodig, van goedkoop tot luxe oplossingen.
Met een grote pan en een vergistingsvat
met waterslot kom je al een eind maar
vanaf hier laat ik Munkerik liever aan het woord 😉
Ik ben ook niet van de hardware, dat is Jan. Maar wanneer je een grote pan hebt en een iets kleinere voor het spoelwater, een filterplaat of met de BIAB- methode dan kun je al bier brouwen. Met een Grainfather of een Speidel krijg je geen beter bier maar het gaat allemaal een stuk makkelijker. Vergisten dat kunnen we allemaal 🙂
Gecontroleerd vergisten is voor ondergisters een must en voor bovengisters werkt het kwaliteitsverhogend.
Tegenwoordig zijn de SMaSH biertjes best populair onder de thuisbrouwers. SMaSH is single malt and single hop. Pils is vaak een SmASH bier. Groot voordeel is dat je je ingrediënten goed leert kennen.
Munckerik,zo snel er hier een krat doorgaat zo snel zal ik nooit kunnen brouwen,de Aldi heeft er al moeite mee om ons bij te houden,hahahaha
Hahaha daar heeft Lummel iets moois op bedacht, meerder vergistingen gelijktijdig laten lopen 😉
Lummel als ik aan rode kan komen laat ik het je weten,maar ze zijn meestal net niet goed meer voor de winkel of markt,en je moet ze in venlo komen ophalen,en kosten bijna niets.gr.Chris.
Doe mijn best,maar meestal krijg ik witte,maar hoeveel heb je nodig.
Leuk Chris, het liefst rode druiven voor wijn maar wit is ook goed. Als ik er 2 fermenters bij koop heb ik minimaal 50 liter sap nodig. Als dat mogelijk is dan haal ik 2 fermenters Jan op en bij jou het sap. De vierde en laatste fermenter op de koeler is voor pils maar daarvoor moet ik eerst een tap hebben.
Ik heb dezelfde vraag aan brouwmarkt gedaan ook geen antwoordt Heb toen grainfather een mailtje gestuurd over de tapkoelkast die kunnen hem leveren.
Leuk stukje om te lezen bij een goed glas bier 🙂
http://www.biojournaal.nl/artikel/27179/Wat-maakt-bier-bio