Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 9 / 44

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er goed uit. Mooie uitbreiding.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hierbij meld ik dat de "Bio Moutstort Op Maat" weer helemaal functioneert 🙂

Excuses aan hen die er ongemak van hebben ondervonden.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, net via de whatsapp contact gehad met mijn foute nichtje van 25 die ook into the beer-brew is.. Ze mag op mijn kosten een bio brouwpakketje naar keuze van jou ontvangen.
Annemarie had nog niet eerder van dit forum gehoord maar klinkt erg enthousiast en gaat zich waarschijnlijk ook inschrijven als forumlid. Hmm...we hebben blijkbaaar dus toch een familie dna verrijking met gevoel voor brouwen en stoken... lol!

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Monsanto is overigens opgekocht door Bayer, en de naamsverandering is , zover

ik weetal ingezet.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zojuist een nieuw recept op maat, Straight Rye Whiskey Bio toegevoegd.... de eerste in de reeks whisky recepten 🙂

https://bio-brouwmaat.nl/product/straight-rye-whiskey-bio/

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En voor de liefhebbers van whisk(e)y recepten heb ik zojuist weer een pakket op maat toegevoegd.

https://bio-brouwmaat.nl/product/hard-mocha-whiskey-bio-recept-op-maat/

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zojuist een tot nog toe lege rubriek gevuld met eerste producten.....

https://bio-brouwmaat.nl/product-category/brouwzouten-en-overige/

 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, ik ben bijna zover dat ik bier kan gaan brouwen. Kan jij eens kijken of je voor een eenvoudige pils iets kan samenstellen met ingrediënten voor zo'n 10 liter met gist of advies welke en een eenvoudige gebruiksaanwijzing? 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Uiteraard kan ik dat. Ik was al bezig met een Pils Bio pakket samen te stellen (5, 10, 15, 20, 25 of 30 liter). Compleet met mout (al dan niet geschroot), gist. Tevens bijgesloten  een eenvoudige handleiding.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een pils is een ondergistend bier Nimrax, heb jij de mogelijkheid om e.e.a. op lage temperaturen (rond de 12º) te laten vergisten? De temperaturen worden voor pils brouwen beter dus je kunt ook in je schuur of garage de boel laten vergisten. William gaat eerdaags een Bock maken (als hij dat nog niet gedaan heeft) en laat dit ook in een ruimte zonder verwarming vergisten. Hij kan je daarover wel informeren denk ik.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, het is buiten al 12 graden maar dat blijft niet zo, ik heb een grote koelkast in een schuurtje beschikbaar. Hopelijk post William zijn bockbier bevindingen, altijd leerzaam en interessant. 

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geen druk hé? Begin November ga ik er aan beginnen.

1 November is hier in België namelijk een feestdag. (Allerheiligen)

Ben aan het "mentaal" voorbereiden.

Munckerik zijn "Bio recept op maat 'Christmas ale Bio'" filmpje al -tig keer bekeken.

Hierin zie je hoe je met je ketel moet werken.

Mout is in huis, even als de gist.

De "Queen" is op de hoogte gesteld, dus niets houdt me nog tegen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is al bijna 1 november ...... 😉

Zo te horen staan alle seinen al op groen.

Houd ons op de hoogte van je bevindingen William. 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Na alleen fruit verstookt te hebben waarin ik van mijn schoonfamilie mijn 'opleiding' heb gehad heb ik zin om dit wiskey pakket eens te proberen. Zit er een handleiding bij? Of is het uiteindelijk hetzelfde als fruit vergisten?

Beantwoorden
Pagina 9 / 44
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?