Ziet er goed uit. Mooie uitbreiding.
Hierbij meld ik dat de "Bio Moutstort Op Maat" weer helemaal functioneert 🙂
Excuses aan hen die er ongemak van hebben ondervonden.
Waarom biologisch?
https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10008120/gif-gevonden-in-duits-bier
Erik, net via de whatsapp contact gehad met mijn foute nichtje van 25 die ook into the beer-brew is.. Ze mag op mijn kosten een bio brouwpakketje naar keuze van jou ontvangen.
Annemarie had nog niet eerder van dit forum gehoord maar klinkt erg enthousiast en gaat zich waarschijnlijk ook inschrijven als forumlid. Hmm...we hebben blijkbaaar dus toch een familie dna verrijking met gevoel voor brouwen en stoken... lol!
Monsanto is overigens opgekocht door Bayer, en de naamsverandering is , zover
ik weetal ingezet.
Zojuist een nieuw recept op maat, Straight Rye Whiskey Bio toegevoegd.... de eerste in de reeks whisky recepten 🙂
https://bio-brouwmaat.nl/product/straight-rye-whiskey-bio/
En voor de liefhebbers van whisk(e)y recepten heb ik zojuist weer een pakket op maat toegevoegd.
https://bio-brouwmaat.nl/product/hard-mocha-whiskey-bio-recept-op-maat/
Zojuist een tot nog toe lege rubriek gevuld met eerste producten.....
https://bio-brouwmaat.nl/product-category/brouwzouten-en-overige/
Erik, ik ben bijna zover dat ik bier kan gaan brouwen. Kan jij eens kijken of je voor een eenvoudige pils iets kan samenstellen met ingrediënten voor zo'n 10 liter met gist of advies welke en een eenvoudige gebruiksaanwijzing?
Uiteraard kan ik dat. Ik was al bezig met een Pils Bio pakket samen te stellen (5, 10, 15, 20, 25 of 30 liter). Compleet met mout (al dan niet geschroot), gist. Tevens bijgesloten een eenvoudige handleiding.
Een pils is een ondergistend bier Nimrax, heb jij de mogelijkheid om e.e.a. op lage temperaturen (rond de 12º) te laten vergisten? De temperaturen worden voor pils brouwen beter dus je kunt ook in je schuur of garage de boel laten vergisten. William gaat eerdaags een Bock maken (als hij dat nog niet gedaan heeft) en laat dit ook in een ruimte zonder verwarming vergisten. Hij kan je daarover wel informeren denk ik.
Erik, het is buiten al 12 graden maar dat blijft niet zo, ik heb een grote koelkast in een schuurtje beschikbaar. Hopelijk post William zijn bockbier bevindingen, altijd leerzaam en interessant.
Geen druk hé? Begin November ga ik er aan beginnen.
1 November is hier in België namelijk een feestdag. (Allerheiligen)
Ben aan het "mentaal" voorbereiden.
Munckerik zijn "Bio recept op maat 'Christmas ale Bio'" filmpje al -tig keer bekeken.
Hierin zie je hoe je met je ketel moet werken.
Mout is in huis, even als de gist.
De "Queen" is op de hoogte gesteld, dus niets houdt me nog tegen.
Het is al bijna 1 november ...... 😉
Zo te horen staan alle seinen al op groen.
Houd ons op de hoogte van je bevindingen William.
Na alleen fruit verstookt te hebben waarin ik van mijn schoonfamilie mijn 'opleiding' heb gehad heb ik zin om dit wiskey pakket eens te proberen. Zit er een handleiding bij? Of is het uiteindelijk hetzelfde als fruit vergisten?