Meldingen
Alles wissen

Even voorstellen.... Bio-Brouwmaat

Pagina 10 / 44

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er zit een handleiding bij Cobus. Het is wat anders dan fruit stoken, iets bewerkelijker maar zeker niet moeilijker.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn bevindingen zijn dat hoe meer ik lees op dit topic hoe meer ik er achter kom dat er nog heel veel verbeterd  moet worden aan mijn stookervaring maar met die recepten en samenstellingen van Erik moet het toch wel lukken om nog meer meeproefvrienden te krijgen , maar Erik het ziet er veelbelovend uit . ??

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank je Troet. Helaas kost het ontwikkelen van een recept meer tijd dan ik zou willen. Zelf eerst brouwen om te weten hoe het resultaat is/wordt of wat je kunt of mag verwachten is wel zo belangrijk. En dan hangt e.e.a. natuurlijk ook af van de ervaringen van de brouwer/stoker. 

 

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zou graag weer wat brouwen , maar!!! Helaas ik mag voorlopig geen bier meer drinken , een gevaarlijk hoog bloedsuiker , een geruststelling is dat een goeie borrel bloedsuiker verlagend is maar er is net 5 kg. Chateau whisky mout verwerkt is in de eerste stook en dat gaat wel wat worden want de midden loop was best al veelbelovend .

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een whisky mash maken is ook een beetje brouwen toch 😉

Je gezondheid gaat voor alles hoor. Succes met de stook!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, zodra je pilsner recept klaar is bestel ik een pakket bij je. Ik wil mn chiller die ik vandaag heb samengesteld van 2 kapotte chillers eens gaan proberen. 

Nu nog proberen een Grainfather samen te stellen voor ik een nieuwe ga uitpakken ?

Leuk projectje voor volgende weekals ik terugkom van de Brau Beviale ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je bent goed bezig geweest Jan!

Mijn Pilsner staat te vergisten maar het gaat beduidend langzamer dan bij een bovengistend bier. Zodra ik ga bottelen kan ik al meer vertellen over hoe de Pilsner Bio gaat worden. Hergisten op een lage temperatuur duurt ook wat langer dus je hebt nog even om een Grainfather in elkaar te flansen 😉

 

Ga je naar de Brau Beviale, leuk! Veel plezier daar. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Op die lage temperaturen duurt het altijd langer, ik had niet anders verwacht. Het lijkt me wel heel mooi dit eens te doen. Is het voor het hergisten ook belangrijk dat dat gekoeld gebeurt? Gelukkig gaan we ook een koele periode in ?

Ik houd van pilsner maar er mag voor mij wel net ietsjes meer hop inzitten dan bij een gewone pils van de bekende merken. Net een beetje meer bite. Maar jij kan vast wel iets moois samenstellen als het zover is toch?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oh ja Brau Beviale idd, ik ben maandag tm woensdag gesloten. 

Heb er wel weer zin in hoor, niet zozeer in de de beurs maar Neurenberg is een gave stad en er is bier, schnapps, bratwurst en schweinehackse ??

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wanneer je gaat hergisten op hogere temperatuur dan zal de gist alsnog wat esters gaan maken die je juist in een pils niet wilt hebben. Ook gebruik je wat minder bottelsuiker; zo'n 4 a 5 gram per liter.

Het recept wat ik heb samengesteld is gebaseerd op een Boheems Pils, die zijn sowieso hoppiger dan bv Heineken. Heineken heeft een IBU (international bittering units) van 23 en een Urquel zit op zo'n 40. Mijn recept heeft een berekende IBU van 38,8 🙂

Veel plezier in Neurenberg alvast, maat zo te horen komt dat wel goed.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd naar je pils, ik denk dat je met de bitterheid wel goed zit naar mijn smaak.

 Neurenberg komt zeker goed ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zojuist een bierpakket besteld bij Munckerik en de keuze is gevallen op de Christmas Ale bij onze Bio brouwmaat, onze beste maat in dorstige kerst tijden..
Gekozen voor de 20 liter versie.
https://bio-brouwmaat.nl/product/christmas-ale-bio-recept-op-maat/

Ik ga proberen een vlog of blog hier te publiceren zodra ik zover ben.
Wordt dus vervolgd.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk Nim! Ben benieuwd naar je resultaten. Erik heeft er een mooie handleiding bij ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik krijg net een bericht van Erik dat de bestelling nu verwerkt wordt.Snel en efficiënt dus.. Je kan lekker makkelijk betalen met I-deal. Gaat prima dus. Ben ook heel benieuwd. Toch een van de betere kerst benodigdheden die je voor handen moet hebben.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een mooier kerstcadeau kun je jezelf niet geven 😉

Alles is nu in handen bij onze vrienden van PostNl, morgen wordt het afgeleverd en kun je gaan brouwen. Volg de handleiding en bekijk het filmpje als leidraad. Mocht je tijdens het brouwen vragen hebben dan hoor ik het wel. Alvast succes  en..... proost op een mooie kerst!

Beantwoorden
Pagina 10 / 44
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?