Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 135 / 282

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Martin

 

Berichten: 5
(@funloving)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Leuk, ik ben benieuwd!

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Martin, welkom. Veel rum info hier dus dat zit goed. Cheers man! 😉

Berichten: 5
(@funloving)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank jullie wel! Ik heb me ingelezen (bedankt voor het handboek voor beginners trouwens!) maar heb toch nog even een vraag: 

Als de stookwijn klaar is, en ik heb het een paar dagen laten rusten, kan ik dan de stookwijn aftappen, en het bezinksel weg doen? Of moet ik nog iets aan de stookwijn toevoegen nadat het is uitgegist, voordat ik het aftap?

Berichten: 35
(@gertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn naam is Geert en ik ben terug begonnen met het maken van wijn en alcohol. ik had het nog gedaan zo'n 30 jaren geleden maar ben er toen mee gestopt bij gebrek aan tijd. Ik ben mij volledig aan het toeleggen met het stoken van alcohol dit door gewoon suiker te vergisten. De eerste stook processen zijn geslaagd en bij de eerste stook had ik al een gedeelte die 70° haalde.

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Geert, op dit geweldige forum.

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Of moet ik nog iets aan de stookwijn toevoegen nadat het is uitgegist, voordat ik het aftap?

Je kan nog klaringsmiddel gebruiken maar is niet noodzakelijk. Mooiste is als je met een kraantje onderin je ton de stookwijn kunt aftappen. Zorgt ervoor dat je het bezinksel niet mee stookt. Cheers alvast 😉

 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ziet er goed uit, Geert! Welkom en stook ze 😉

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom van weg geweest Geert,zo zie je maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan,blij dat je weer tijd hebt en deze mooie hobby weer opgepakt hebt,en zo te zien niet verleerd.

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Jack

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Will

Berichten: 21
(@koolmees)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben al jaren een stoker mijn leeftijd is 74 jaar.

ik woon in de Kop van Noord Holland

met een paar vrienden hebben we een T500 met kolom aangeschaft en die wordt intensief gebruikt.

Mijn doel is om een zo zacht mogelijke jonge jenever te maken, maar wat ook erg lekker is mijn Gijn, Limonchello en Sloe-Gin

 
 
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welkom Koolmees.

Een zo zacht mogelijke jenever..... goede distillatiemout gebruiken.

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En een paar keer terug verdunnen naar 40% en terug de reflux in. Het wordt elke keer beter. Ik ben geloof ik een keer tot 5 keer herstoken gekomen en na 4 keer merkte ik geen of nauwelijks verschil meer. Je verliest iedere keer wel wat alcohol, maar dat is niet erg als dat het slechte spul is toch? De engeltjes moeten ook af een toe een verzetje hebben. 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Koolmees,wat Lummel zegt dat klopt.sucses.gr.Chris.

Pagina 135 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?