Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 2 / 282

Berichten: 23
(@gerard)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi, dit is Gerard uit Amsterdam

Wil heel graag leren mijn eigen whisky te maken en ik hoop dat ik mij na een tijdje hierin kan specialiseren. Het hele idee trekt mij enorm en speel al jaren met dit idee. Hoop wat van u te kunnen leren.

Berichten: 2
 Tom
(@tom)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Goedemiddag allemaal!

Mijn naam is Tom, ben 33 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben door een horeca achtergrond al vrij lang met veel interesse bezig geweest met distillaten. Mijn interesse begon 15 jaar geleden met whisky, maar heeft zich inmiddels uitgebreid met cognac, jenever/gin en rum.

Het idee om zelf te gaan stoken en ook ook te gaan experimenteren met likeuren speelt al jaren in mijn hoofd... Tijd om actie te gaan ondernemen!

Leuk om hier met gelijkgestemden informatie uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren!

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Tom,

Welkom op dit forum! Ik hoop jouw ervaringen met deze heerlijke hobby hier terug te kunnen lezen!

Recepten en bijzonderheden zijn zeer welkom!

Berichten: 5
(@nieuwstokertje)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn naam is Nieuwstokertje.

Ik word bijna 40 en heb mijn vrouw als cadeau een distilleerketel gevraagd en die is intussen besteld.

Ik weet nog niet wat ik ga maken maar wil lekker gaan experimenteren en leren en dan zie ik wel wat mij het beste ligt. 

Mijn keteltje verwacht ik morgen of anders zaterdag in huis te hebben maar heb nog niets te verstoken in huis. Wil dus beginnen met een emmer met turbogist op te zetten, lekker snel klaar en fijn om mee te oefenen.

Ik heb er zin in, tot ziens!

Nieuwstokertje

Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hallo allemaal, ik kom ook even kijken.
Ludolph is de naam.

1978 de eerste wijn gemaakt, rosé wijn.
Later nog verschillende andere wijnen, Witte wijn, Rijstwijn, Paardenbloemwijn, Koffiewijn enz.
Koffiewijn omdat ik op dat moment werkte bij Kanis & Gunnink in Kampen en je daar iedere week een pak koffie mee kreeg. De 25 liter paardenbloemwijn was niet zo'n succes. Uiteindelijk gaat het dan door de gootsteen weg. Mijn idee was toen al om het te distilleren.
Tijden niets meer gedaan met die hobby. Nu vergist ik suikerwater en gebruik de alcohol om er weer iets anders van te maken. Zelf een snelkookpan aangepast tot distilleerketel. Dit werkt wonderlijk wel. Je hebt dan een distilleer kolom. de fijne alcohol, midden loop, distilleer ik nogmaals maar dan met kruiden in een potstill. Heb geprobeerd om Sambuca na te maken en denk dat het behoorlijk goed gelukt is. Fles Sambuca gekocht en door mengen, proeven en vergelijken tot het resultaat gekomen. Ook door niet alle kruiden in eens in de potstill te gooien maar afzonderlijk, en later te mengen. Ik vind het gewoon leuk om te doen. Zal hier een foto plaatsen van een boel spul bij elkaar. Soms lijk je wel een alchemist. Al doende leer ik. Andere hobby is fotografie

Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Succes ermee.

Berichten: 5
(@nieuwstokertje)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Zo'n foto heeft inderdaad iets weg van een alchemist, en dat is nu juist zo leuk. Het heeft iets geheimzinnigs, iets spannends. Veel mensen hebben geen idee waar alles voor dient maar het intrigeert ze enorm, mij dus ook! Daarom wil ik hier mee aan de slag.

Heb jij een goed Sambuca recept wat ik kan proberen? Lijkt mij fantastisch!

Berichten: 31
(@ludolph)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heb jij een goed Sambuca recept wat ik kan proberen? Lijkt mij fantastisch!

Het is dat een collega van mij een fles meenam uit het buitenland en dat spul vond ik wel erg lekker. Helaas heb ik niet echt een recept, mogelijk iemand anders hier. Wel wat ingrediënten gevonden op internet. B.v. 'anijs (Pimpinella anisum), steranijs, venkel, kardemom, maïs, angelica (engelwortel), lindebloesem en koriander. Nou komt zoethout ook voorbij. Anijszaad en venkel zijn 2 belangrijke ingrediënten. Maar om de anijssmaak er echt goed aan te krijgen is steranijs het meest belangrijke maar ook duur. Om een wat scherpere smaak te krijgen kardemom, karwijzaad heb ik ook nog gebruikt, op het potje staat Kruidige anijszoete smaak' Zelf vind ik het meer een mint smaak hebben. Je kunt alcohol maken en kruiden daar aan toevoegen en laten staan zodat de smaak er in trekt. Of je distilleert het mee in de ketel of je laat de alcoholdamp door de kruiden trekken. Leuk boekje is "kleinschalig destilleren en likeur maken van Ad Coumou". Met de ketel die jij hebt (neem aan dat plaatje bij je naam) wordt precies uitgelegd hoe te werk te gaan. Ook zit er een cdrom bij waar je berekeningen kunt uitvoeren. Hoe dan ook, wat ik gebruikt heb is... Steranijs, Venkel, Anijszaad, Koriander, Kardemom en karwijzaad en zoals al aangegeven heb ik eigenlijk extracten gemaakt en ben later pas gaan mengen en proeven. Door al dat mengen heb ik niet echt een recept. Heb al aangegeven dat ik eerst zelf een goede fles gekocht heb en geprobeerd zo dicht mogelijk in de buurt te komen van die smaak. Dat is gelukt, maar mogelijk kom je op een resultaat dat nog lekkerder is. Het origineel komt zelfs wat stroperig uit de fles wat al aangeeft hoeveel suiker er in zit. Alcohol percentage is hoog, 40% en hoger. Meng je het met water en komt het onder de 40% dan slaat het drankje wit uit door stoffen die oplossen boven de 40%. 

 

 

Berichten: 4
(@tjeerd)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

tjeerd
stook al wat jaren maar wil whisky maken met kant en klare poeder mout wie heeft ervaring

Berichten: 1
(@dronkenkater)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben John alias de Dronken Kater.

Ik ben geinteresseerd in alles dat te maken heeft met horeca en ben volgens mijn omgeving een echte bourgondier. Ik stook nog niet zelf, maar heb al heel wat borreltjes geproefd die door een hobbyist gemaakt zijn en het begint nu wel heel erg te jeuken.

Mijn plan is om hier mee te lezen en vragen te stellen. als jullie het irritant vinden moet je het maar zeggen, maar ik wil uiteindelijk als ik alle ins en outs in theorie snap de kennis in de praktijk brengen.

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Tjeerd,

Leuk dat je lid bent geworden! Ik heb zelf geen ervaring hiermee, wellicht kan iemand anders op het forum een goed antwoord hierop geven.

Je mag ook altijd een nieuw onderwerp starten in de rubriek stooktips, dan valt de vraag wat meer op in plaats van bij het voorstel topic.

Veel plezier op het forum!

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi dronkenkater, leuke naam!

Toch hoop ik dat je niet iedere dag dronken bent en iedere dag een kater hebt 😉

Welkom op het forum! Wij vinden niet snel iets irritant, dus lees lekker mee en als je vragen hebt stel ze gewoon!

Good luck!

Berichten: 10
(@cornorshop-vodka)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi

Ik ben wim van de winkelhoek en ik drink graag vodka 
Vandaar Cornershop Vodka

Ik maak vaak vodka van suikerprut met turbogist
Ik distilleer dat met een eigen gebouwd ketel van een snelkookpan en koperen buizen, nu staat deze te koop op het forum
Nu gebruik ik een water distillerder om de suikerprut op te stoken dat werkt prima (gekocht voor 85 euro via aliexpress)

Veder hou ik me nog bezig met likuur maken van de vodka
Bijvoorbeeld dropshot, 
Heeft iemand recepten voor mij?

Mvg Cornershop Vodka

Berichten: 32
(@ketelbouwer)
Eminent Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hallo,

mijn naam is Ronald,
ik ben in het maken van alcohol beland via een vaderdag kado.
dat was een bierbrouw pakket van de hema. sinds dien, ben ik aan het experimenteren met het maken van mout, bouwen van koperen ketels.(zie foto vraag aanbod) etc
De ketels verkoop ik.
De alcohol die ik produceer is rond de 85% en geef dat tot nu toe weg  om daar mee THC olie.(canabisolie) 
gebuikt voor het maken van alcohol de standaart mix van suiker, water en turbo gist. 

Mvg ronald,

Berichten: 4
(@tjeerd)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

heet tjeerd ben al een poos bezig met stookwijn maar wil wat anders bv whisky

Pagina 2 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?