Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 51 / 282

Berichten: 10
(@ronnie)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Nimrax...dat is een goede tip, dank je wel. Maar ik bedoel eigenlijk, als het klaar is, kan ik het dan nog een maand laten staan voor ik ga stoken, ben namelijk afhankelijk van wanneer iemand anders tijd heeft...of moet het na fermentatie binnen een bepaalde tijd verwerkt zijn?

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

IHeey die Ron, tijd niet gesproken man! haha.
Nou ik weet van ChrisV zijn postings dat hij het rustig 3 weken laat staan,
buiten in weer en wind. Fruitvliegjes geen bezwaar. Dus geen haast/paniek. Ik heb ooit een stookwijn ton na 1,5 of 2 jaar terug gevonden en  gestookt en werkelijk geen enkel probleem. Jij vergist veel vruchten ok.. iets ander verhaal maar het kan enorm lang staan. 

 

Berichten: 12
(@ladywit)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste Ron, Ik heb net voor drie weken een biologische pruimenboom 'te leen'.

Gisteren 10 kilo geplukt/geraapt. Vandaag de helft ontpit, 1,5 liter kokend water erover en volgens vrijwel ieder recept, 1,5 kilo suiker erbij (3 kilo per 10 kilo pruimen).

Eerst een paar dagen laten staan en dan pas gist erbij. Ik ben erg benieuwd.

Ik ga een all prupose wijngist gebruiken, zeker geen turbo, dat wordt heb ik geleerd een erg scherpe alcohol, die pas na 4x stoken een beetje zacht wordt, en kwaliteit voor kwantiteit! Morgen doe ik nogmaals 5 kilo. Dan heb een mooi vat vol voor mijn gedroomde slivovitz.

Mijn aardbeien 'eau de vie' en de vlierbloesem 'eau de vie' zijn heerlijk zacht en aromatisch geworden.

Mijn suikerrum begint na 4x stoken en veel geduld ook heel mooi te worden.

Over twee weken appels en peren. Heb er veel zin in!

Met groet Ladywit

Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Allereerst hartelijk welkom aan de nieuwe leden,veel plezier bij het stoken en hier op het forum..

Dit is het 'Stel je even voor' Topic gelieve dit te respecteren en vragen over respectievelijk recepten of installatie etc in de daarvoor bestemde topics te stellen,dit geeft de meeste kans op een antwoord of raad.En dit houdt het forum voor iedereen overzichtelijk...

Met vriendelijke groet. DB

 

 

Berichten: 10
(@ronnie)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ok sorry...dan ga ik even verder bij een ander topic 🙂

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ronnie ik stook aleen fruit ik heb hier ergens op het forum precies uit gelegd om pruimen te verstoken,ik onpit nooit gooi druiven in een vat mix die kapot en laat ze een paar weken staan,dan gooi ik er zo min mogenlijk suiker bij ,bij 25 kg 1.5 -2 kg en 125 -150 gr.bakkers gist als het uitgegist is liggen de pitten op de bodem met het bezinksel vd.gist zeven en stoken.gr.?Chris.V ten slotte welkom op het forum.

 

Berichten: 81
(@jensvh)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey stokers, ik zal mezelf even kort voorstellen.

Ik ben Jens, 21jaar wonende te Meerhout (België). Momenteel brouw ik enkel bier en wijn. Nu dat ik dit toch wel al enkele jaren doe is het tijd voor iets nieuw vond ik. Ik zou graag beginnen stoken van alcohol. Om hierna een lekkere smaken in te laten trekken. 

Hopelijk is dit genoeg over mij en kunnen we verder lekker praten over de leuke gemeenschappelijke hobby.

Beginnertips en dergelijke zijn altijd welkom! 

Groetjes Jens.

 

Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Jens,hoop dat je veel plezier zult beleven aan de nieuwe hobby en hier op het forum..

grt DB

 

 

Scoozy
Berichten: 190
(@scoozy)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Jens, nog een belg bij dus de familie word steeds groter 😉

Mvg Scoozy

 

Berichten: 8
(@heidefiets)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hi,

Ook ik ben met het virus besmet. Kreeg een AquaStill van een kennis die t niks vond en opeens sloeg t toe. Dan ga je lezen en kom je hier terrecht en zie je zoveel mogelijkheden en toepassingen. Super leuk. Ik hou van een likeurtje, maar kruiden op alcohol ben ik ook niet vies van. If yo know what i mean :-). Ik hoop hier mijn vragen kwijt te kunnen en van jullie kennis te leren. Spannend, ik heb een nieuwe maar wat stoute nieuwe hobby...

 

Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Heidefiets,hoop dat je veel plezier zal beleven,met het stoken en hier op het forum.

Hier op het forum kun je vinden wat je nodig hebt,topics voor zowel je apparatuur,de Smartstill als over het bereiden van ontspannende olie....

Have Fun grt DB

 

 

Berichten: 8
(@heidefiets)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dankjewel. We hebben het ons oude (bier) vergistingsvat afgestoft en volgende week starten met stookwijn.  

Berichten: 10
 Han
(@han)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag, ik ben Han en woon in Amsterdam.

Een tijdje geleden heb ik een keteltje en de rest gekocht en dat heeft me een paar maanden staan aanstaren, terwijl ik dacht: jou krijg ik nog wel. En ja, op een markt in Frankrijk 8 liter witte wijn gekocht à 1 euro per liter en vandaag verstookt in twee runs. Ik heb nu bijna twee liter destillaat van 45 tot 48% en dat terwijl in die witte wijn niet meer dan 8% zat.

Inmiddels van een familielid een fles met ongeveer 5 liter gefilterde bessensap gehad en dat staan nu nog onder het slot te pruttelen. Ik zou niet weten wat daaruit komt als ik dat ga stoken en misschien heeft iemand nog wat advies zodat ik deze kostbare gift niet verknal.

Ik hoop dat ik nog erachter kom hoe ik een fotootje van mijn stookplaatsje kan uploaden en dan stuur ik dat mog door.

Hoop via dit forum geleidelijk aan een kei in stoken te worden!

Han

Berichten: 12
(@ladywit)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste Han, Leuk om je op dit forum tegen te komen. Ik woon ook in Amsterdam. Als we verder willen uitwisseleen moeten we geloof ik naar een ander topic gaan. Het van- alles-en-nog-wat topic is altijd handig, want daar kan je wat uitwisseling betreft niet veel verkeerd doen. Ik heb goede ervaring met bessen, vergisten en stoken. Hebnu pruimen, bramen en appels/peren en jostabessen onder het waterslot staan. Hoop je te treffen bij eerder genoemd topic.

Met groet, Ladywit

 

Berichten: 1
(@jepperdepepper)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Mijn Forum naam is jepperdepepper,

Met het stoken ben ik alweer een jaar of vijf geleden begonnen, en is een leuke en vooral lekkere hobby. Ik heb tot nu toe met een Alambiek likeuren gestookt. Meestal begonnen met stookwijn van turbogist. Ik wil in de komende tijd wel gaan vernieuwen qua installatie en meerdere recepten gaan uitproberen.

groet,

Pagina 51 / 282
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?