Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 68 / 282

Scoozy
Berichten: 190
(@scoozy)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Hey William, welgekomen groetjes uit Oost Vlaanderen 😉 al een 5 tal jaartjes met deze hobby bezig en nu meestal met de T500 bezig om likeuren te maken.

Berichten: 2
(@herman)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo, Ik wil een nieuwe hobby beginnen .
Heb wat boeken van Ad Coumou aan geschaft.
Ben zeer enthousiast geworden !
Kan ik zomaar een destilleerketel aanschaffen bij een webshop
bijvoorbeeld in POLEN .
Wie kan mij daar bij helpen

Berichten: 2
(@herman)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo, Ik wil een nieuwe hobby beginnen .
Heb wat boeken van Ad Coumou aan geschaft.
Ben zeer enthousiast geworden !
Kan ik zomaar een destilleerketel aanschaffen bij een webshop
bijvoorbeeld in POLEN .
Wie kan mij daar bij helpen

Berichten: 31
(@allardy)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag iedereen.
Ik ben Kenny uit Belgie.
Na een jaartje experimenteren met suikervergisting ben ik klaar om over te gaan naar de volgende stap.
Ben nu 2nieuwe probeersels aangegaan.whiskywash met peated mout en een rum uit melasse en rietsuiker.
Ik distilleer met een soortgelijk toestel als de smartstil.(temperatuur regelbaar).
Tot nu toe ging alles goed.
De rum is er na een eerste run uitgekomen op 60°.
De smaak zit behoorlijk goed.
Zo goed zelfs dat ik twijfel of ik wel een 2de run ga doen.
De whisky is helaas mislukt.
Was na 2weken uitgegist.
Turboclar erbij maar deksel door een vergetelheid vergeten sluiten.
Resultaat:ruikt heel zuur en drijft witte substantie op.
Dus schimmel waarschijnlijk.
Ben van plan om de t500 aan te schaffen ma ga me eerst hier nog eens goed inlezen in jullie ervaringen.Ik houd jullie op de hoogte.

Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik zou die whisky mash nog niet zo snel afschrijven.  Na twee weken vergisting moet toch wel wat alcohol zijn ontwikkeld.  Alcohol en schimmel zijn zoals water en vuur, dus het zou me verwonderen dat die witte substantie schimmel zou zijn.

Waarom stook je die whisky mash niet af ?  Niet geschoten is altijd mis ....

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Volgens mij kun je beter een ketel bestellen bij de lokale dealer, hier op deze site.

Stookwinkel heeft in mijn ogen wereld(s)materiaal , en de service is zoals ik gelezen heb, perfect.

Alle vragen kun je direct stellen, en zo kun je een perfecte ketel kopen die voor jou geschikt is, zonder risico, dat je iets koopt waar je achteraf spijt van hebt, omdat het niet bruikbaar is voor wat jij wilt.

 

evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo

ik ben erik en woon in de hunsruck in duitsland

ik heb hier vele fruitbomen waar ik altijd van het fruit snaps liet branden

nu wil ik het zelf eens gaan proberen en hopen dat ze me niet klissen

en hier op dit forum hoop ik wat goede tips te vinden

groetjes

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

evds3 welkom op dit leuke forum,ik stook zelf ongeveer 15 jr fruit op een zeer primitieve manier,ik heb nu ongeveer 150 flessen waar ik wijnbrand van maak.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 8
(@whiskystoker)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Ik ben Cees en woon in het Oosten van NL. Ben onlangs begonnen met deze hobby. Heel veel informatie heb ik hier van het forum afgehaald. Ik word nu lid om wellicht in de toekomst ook iemand te kunnen helpen. Zoals mijn naam al verklapt wil ik graag Whisk(e)ys gaan stoken. Maar ik sluit andere dranken niet uit.  Mijn eerste twee mashes staan reeds een week te borrelen. Ik maak gebruik van de koelbox methode zoals hier op het forum ook beschreven in combinatie met 'Brew in the Bag'. De SG van beide mashes was 1.05 kg/l (5 kg mout + 25 l water). Viel me een beetje tegen, misschien fijner schroten de volgende keer ? Omdat de temperatuur in de ruimte wat wisselt maak ik gebruik van een 'Brewbelt' . Hier kan ik de temperatuur mooi constant mee houden. Ik gebruik Domoticz + Z-wave. De temperatuur die ik nu heb ingesteld is 23.5 gr. C. Is dat een goede waarde  ?

groet, Cees

 

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Cees,

Ik kom ook uur het Oosten van het land, En ja ik houd ook van Whisky en maak het dan ook, (ben ook nu aan het stoken). Klopt inderdaad dat er niet zo heel veel liters whisky uit 25 liter Mash komt, maar lekker langzaam stoken dan word de smaak super. Succes met het stoken, Groet, @ndré??

 

Heisenberg
Berichten: 7
(@heisenberg)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal.

 

Ik ben helemaal nieuw. Ben pasgeleden begonnen met mijn eigen bier te brouwen, maar stoken lijkt mij ook interessant. Heb een jaartje in Puerto Rico gewoond. Daar wordt erg veel gestookt. Ik ben 56 jaar, woon in Nederlands Limburg, vader van 3 dochters en opa van een kleindochtertje. Binnen 4 weken word ik nog eens opa van een tweeling. Ik hoop hier veel informatie te kunnen vergaren. Wat kan het Internet toch mooi zijn hè?

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goed om je hier weer terug te hebben. Welkom. 🙂

 

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gompie, moeten die dan door de Gin Basket of voeg je die achteraf toe?

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sodemieter wat een hoop speelgoed heb jij al. Ik ben jaloers op je ruimte. Welkom bij de clan.

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Helemaal met Wiliam eens.

 

Pagina 68 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?