Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 9 / 282

Berichten: 1
 JV
(@jv)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

JV meld zich hier ook aan. Ik kwam op dit forum via een draad je over stookketels.
Ik heb er al 16 jaar eentje maar door het kleine formaat kwam ik niet verder dan en paar keer stoken. Maar ik heb het altijd erg leuk gevonden dus het ik besloten om een grotere ketel te bouwen.
Ik wil uiteindelijk goeie rum en vodka maken.

Berichten: 1
(@geestvankroosjes)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Elk jaar weer bergen kleine pruimpjes, wijn is niet te drinken, nu de stoute schoenen aangetrokken en toch maar eens wat gestookt. Voor de meeste hobby stokers een lachwekkend simpele opstelling en geen meetmiddelen om het alcoholpercentage te bepalen.
Beginnend met een messing (het bleek geen koper) vat van start, met de soldeerbrander in de hand alle lekkages te lijf / gasdicht gemaakt met siliconenplakband en de condensor in eerste instantie gekoeld met natte lappen... en ja hoor, het werkt!
De thermometer hing in de vloeistof, maar de most is nogal dikvloeibaar en beweegt niet goed, dat sloeg dus nergens op... Vraagje: moet je de temperatuur in de damp meten?
De smaak van de eerste alcohol (na 50 cc bij de spiritus te hebben gekwakt) was geweldig... beginnersgeluk?

Helaas wel het thuisfront nu tegen me... ik zal blind worden, de fiscus weet me te vinden en zo meer... herkenbaar?

Berichten: 10
(@moonshiner)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heet Harry en kom uit zutphen,  ben nu ongeveer 5 maand aan dit virus besmet en vindt het een zeer bijzondere hobby.
Ik stook met een 5 liter alambiek met thumper, waar ik zeer goede resultaten mee bereikt.
hieronder wat foto,s van mijn setup.

grt harry.

Berichten: 3
(@wianda)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als je verder geen equipment bezit om alcohol te stoken, zijn er weinig mogelijkheden.
Ik zou er in ieder geval minder suiker in doen en de suiker eerst met weinig water een minuutje laten koken en doorroeren.
Kleine beetjes suiker toevoegen aan de pruimensap met de jenever en regelmatig proeven. Pruimensap is al zoet van zichzelf.
Daarna anderhalve maand wegzetten op een donkere plek in weckpot of fles. Proost!

Berichten: 80
(@lancelot)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo ik ben marcel kom uit de kop van noord holland heb van het weekend voor het eerst gedestilleerd en heb mijn ketel zelf gemaakt en moet zeggen valt me niet tegen 60% behaald en gelijk mijn eerste honinglikeur gemaakt en die is erg lekkerr

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Proficiat Lancelot.
Laat eens een fotootje zien van je zelfgemaakte ketel.

Berichten: 80
(@lancelot)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als ik hem hellemaal klaar heb komt er een foto het is nu nog een bij elkaar geraapt zootje

Berichten: 6
(@fatta)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,
Henk uit de achterhoek hier.
Heb me uit interesse aangemeld, en ben benieuwd wat ik hier allemaal kan vinden.
zelf nog nooit wat gestookt, en heb er ook de apparatuur (nog) niet voor.
heb wel sinds een week blauwe bessen en gin in een weckfles zitten, om zo sloe gin te maken.
(een probeerseltje) en zo doende ben ik bij het zelf stoken terecht gekomen.
en ben benieuwd wat ik hier allemaal kan vinden.

Groet, Henk

Berichten: 10
(@moonshiner)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo 

en zelf ook nieuw hier op het forum, in ieder geval welkom.

grt harry.

Berichten: 4
(@delange)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo, ik ben Paul. Woon onder de rook van Rotterdam. Ik ben geïnteresseerd geraakt in het stoken omdat ik zelf limoncello wilde gaan maken. Op internet gaan zoeken, en kwam zo op dit forum uit. Ik heb inmiddels een 15 liter koperen ketel uit   een boiler gesloopt om mijn eigen stookketel te maken.
Maar hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer vragen er komen, en denk ik ook niet dat het alleen bij limoncello blijft. 
Maar eerst  eens kijken of ik de ketel gefikst krijg.Buitenkant is nu mooi glimmend, (het oog wil ook wat) nu de binnen kant nog. gelijk mijn eerste vraag, kan ik die uitkoken met soda, ik kan nergens op internet vinden of dat invreet op het koper. Ik wil hem gaan verwarmen met een elektrisch verwarmings-element i.v.m. open vuur en alcohol dampen.
Als mijn Ketel klaar is, zal ik zeker een foto plaatsen hier. 
 
Vriendelijke groeten Paul.

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo, ik ben René en nieuw hier. Ik beoefen deze hobby al zo'n slordige 10 jaar en heb nooit ervaringen kunnen uitwisselen met anderen met gelijke hobby. Gewoon omdat ik ze niet ken. Daarom leuk dat dit er is.
Naast het maken van een drankje vind ik het leuk om zelf de apparatuur te bouwen.
Zelf werk ik tot nu toe enkel met suiker en gebruik de gist en essence die mij het beste bevallen. Wie weet ga ik hier mijn kennis uitbreiden.

Berichten: 10
(@signi3)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben net begonnen met deze hobby en heb al veel geleerd van dit forum. Hou ons op de hoogte met alle projecten en vooral met foto's. Succes!

Berichten: 4
(@delange)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Basco  en Signi3,
Leuk dat jullie reageren.
Ik ben ook net begonnen, ben nog bezig met het bouwen van mijn ketel, maar hoe meer ik lees, hoe meer vragen er komen. hoop hier de antwoorden te krijgen. 
Ik heb  op wie "weet raad" al vragen geplaatst.
Ik denk in iedergeval dat het een leuke en smakelijke hobby wordt, vooral het laatste.

Berichten: 57
(@uitgeschreven)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wil wel wat foto's tonen, maar om de een of andere reden is dat (nog) niet gelukt. Iemand een idee wat ik mogelijk fout doe? Ik klik op het upload icoontje, kies via browse een foto uit mijn bestand. De bestandsnaam wordt wel weergegeven, maar verder gebeurt er niets.

Pagina 9 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?