Hallo allemaal,
Ik ben jordy 22 jaar jong woon omgeving nijmegen, ben een nieuw hobby gestart vanwegen de interesse in sterke drank en vind ut leuk om zelf te maken. Heb al een hoop uurtjes rond gelezen op dit forum en een hoob geleerd. Heb nu 2 keer het simple suiker fegisten gedaan en gedistileerd, wil nu veder wat moeilijkere dingen gaan proberen zoals rum. Ik distileer met een uit chine geimporteerd apparaat werkt goed met radiateur blijft mooi rond de 50 graden. Kan helaas geen foto uploaden want foto is te groot.
Welkom Jordy bent al goed bezich,sucses met het volgende project.gr.?Chris.V
Hallo allemaal,
Ik ben jordy 22 jaar jong woon omgeving nijmegen, ben een nieuw hobby gestart vanwegen de interesse in sterke drank en vind ut leuk om zelf te maken. Heb al een hoop uurtjes rond gelezen op dit forum en een hoob geleerd. Heb nu 2 keer het simple suiker fegisten gedaan en gedistileerd, wil nu veder wat moeilijkere dingen gaan proberen zoals rum. Ik distileer met een uit chine geimporteerd apparaat werkt goed met radiateur blijft mooi rond de 50 graden. Kan helaas geen foto uploaden want foto is te groot.
Bedankt sorry voor mijn spelfouten hahah ben dyslectisch groete uut brabant ??
Welkom Jordy, en we maken ons niet druk om spelfouten hoor! Lezen we wel doorheen 😉 Veel plezier met deze leuke hobby!
Hey ChrisV dat is heel leuk ik ken een paar jongens uit Transsylvanië die af en toe wat meenemen, en familie in Frankrijk waar de stookkar af en toe langs komt en de vijgenoogst verstoken.... de Roemenen houden inderdaad van fruit maar als ik daar een slok van neem dan is mijn eerste gedachte; WATER!!! haha. (wellicht moet ik mijn alcohol tolerantie ietwat opkrikken). Maar ik begrijp wat je bedoelt. Heb me ook bezig gehouden met biologische wijn en daar kwam de gist altijd van de schil zelf (waar de natuurlijke gist leeft); anders gezegd bijvoegen van allochtone gisten is uit den boze want die smaken naar banaan en mango en niet naar de druif die geoogst wordt. Dus mijn vraag waarom fruit verzamelen en daar een andere gistcultuur bijgooien?
Jaboulet ik gebruik wel gist maar natte bakkers gist,en meestal geen suiker,wat jij gedronken hebt van de Roemenen is denk ik palinka van druiven die is meestal 50% of meer is lekker maar je valt vlug om.hahaha.gr.?Chris.V.
dus nooit geprobeerd of jouw fruit het zonder toegevoegde gisten kan redden?
Dit gaat eigenlijk alleen op voor druiven. Op de druivenschil nestellen zich van nature gistsporen. Wel kan je met andere soorten fruit het vat zonder deksel een tijdje laten staan waardoor wilde gist dat zich gewoon in de lucht bevind het werk voor je kan doen. Gooi maar eens een paar appels door de sapcentrifuge en laat het een paar uurtjes on afgedekt staan. Voor je het weet komt er een schuimkraag op en gaat het naar cider ruiken ?
Vrolijk pasen en welkom hier allemaal!
Hallo ik ben Bertel. Ik ben in 1994 begonnen met het bouwen van een distilleerinstallatie gebaseerd op het volkomen stookboek. Daarna heb ik ruim 10 jaar gedistilleerd. Wegens tijdgebrek (kids en zo) ben ik tijdelijk gestopt. Ik heb wel alles bewaard en ben onlangs weer begonnen en bij de stookwinkel uit gekomen. De foto is van mijn allereerste installatie 25 ltr. Mijn huidige installatie is 80 ltr en volledig van koper. Groetjes Bertel
Goeie ochtend.
Ik las het artikel over de spontane gisting. Zelf heb ik vorig jaar elke week een bak tamme bramen ontvangen van mijn buurman. Gewassen en ingevroren tot de laatste pluk. Na ontdooien heb ik de bramen geplet en ik een gistingsvat weggezet om op temperatuur te komen. De giststarter stond al klaar en wilde deze later toevoegen. Maar het gisten was al behoorlijk op gang gekomen.
Op dit moment heb ik nog geen tijd gehad om alles aan te schaffen en te beginnen met stoken. Tussen het werk door, heb ik in ieder geval berkensap getapt en het eerste vat van 26 liter staat te gisten. Het tweede vat van 10 liter gaat vandaag op de gisting.
Fijne paasdagen toegewenst, Marcel
Allemaal een mooi paasfeest en leuk dat er zoveel nieuwe stokers bij gekomen zijn,welkom allemaal en veel stook plezier.gr???Chris.V.
jordy geen probleem ik ben er oud mee geworden . ?
Beste leden deze,
bij deze, ik ben TesseracT en lees al maanden alle topics in dit geweldige forum.
ik heb onlangs een mooie 10l alambiek gekocht en heb hiermee al wat "whiskey's schnaps vodka's" en verscheidene andere probeersels gemaakt.
jullie zijn een ontzettend warm en geweldig forum.
en ik hoop mijn expertise hier te kunnen delen.
ps. mocht iemand een rvs of welk ander metaal willen verkoperen laat het me weten
Groetjes
TesseracT
Dennis je klinkt als een bekende van me, de zelf benoemde bbq-koning