Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 91 / 282

Berichten: 2
(@jordy1324)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben jordy 22 jaar jong woon omgeving nijmegen, ben een nieuw hobby gestart vanwegen de interesse in sterke drank en vind ut leuk om zelf te maken. Heb al een hoop uurtjes rond gelezen op dit forum en een hoob geleerd. Heb nu 2 keer het simple suiker fegisten gedaan en gedistileerd, wil nu veder wat moeilijkere dingen gaan proberen zoals rum. Ik distileer met een uit chine geimporteerd apparaat werkt goed met radiateur blijft mooi rond de 50 graden. Kan helaas geen foto uploaden want foto is te groot.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Jordy bent al goed bezich,sucses met het volgende project.gr.?Chris.V

 

Berichten: 2
(@jordy1324)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben jordy 22 jaar jong woon omgeving nijmegen, ben een nieuw hobby gestart vanwegen de interesse in sterke drank en vind ut leuk om zelf te maken. Heb al een hoop uurtjes rond gelezen op dit forum en een hoob geleerd. Heb nu 2 keer het simple suiker fegisten gedaan en gedistileerd, wil nu veder wat moeilijkere dingen gaan proberen zoals rum. Ik distileer met een uit chine geimporteerd apparaat werkt goed met radiateur blijft mooi rond de 50 graden. Kan helaas geen foto uploaden want foto is te groot.

Bedankt sorry voor mijn spelfouten hahah ben dyslectisch groete uut brabant ??

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Jordy, en we maken ons niet druk om spelfouten hoor! Lezen we wel doorheen 😉 Veel plezier met deze leuke hobby!

Berichten: 23
(@jaboulet)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hey ChrisV dat is heel leuk ik ken een paar jongens uit Transsylvanië die af en toe wat meenemen, en familie in Frankrijk waar de stookkar af en toe langs komt en de vijgenoogst verstoken.... de Roemenen houden inderdaad van fruit maar als ik daar een slok van neem dan is mijn eerste gedachte; WATER!!! haha. (wellicht moet ik mijn alcohol tolerantie ietwat opkrikken). Maar ik begrijp wat je bedoelt. Heb me ook bezig gehouden met biologische wijn en daar kwam de gist altijd van de schil zelf (waar de natuurlijke gist leeft); anders gezegd bijvoegen van allochtone gisten is uit den boze want die smaken naar banaan en mango en niet naar de druif die geoogst wordt. Dus mijn vraag waarom fruit verzamelen en daar een andere gistcultuur bijgooien?

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jaboulet ik gebruik wel gist maar natte bakkers gist,en meestal geen suiker,wat jij gedronken hebt van de Roemenen is denk ik palinka van druiven die is meestal 50% of meer is lekker maar je valt vlug om.hahaha.gr.?Chris.V.

 

Berichten: 23
(@jaboulet)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dus nooit geprobeerd of jouw fruit het zonder toegevoegde gisten kan redden?

 

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit gaat eigenlijk alleen op voor druiven. Op de druivenschil nestellen zich van nature gistsporen. Wel kan je met andere soorten fruit het vat zonder deksel een tijdje laten staan waardoor wilde gist dat zich gewoon in de lucht bevind het werk voor je kan doen. Gooi maar eens een paar appels door de sapcentrifuge en laat het een paar uurtjes on afgedekt staan. Voor je het weet komt er een schuimkraag op en gaat het naar cider ruiken ? 

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vrolijk pasen en welkom hier allemaal!

Berichten: 15
(@bertel)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hallo ik ben Bertel. Ik ben in 1994 begonnen met het bouwen van een distilleerinstallatie gebaseerd op het volkomen stookboek. Daarna heb ik ruim 10 jaar gedistilleerd. Wegens tijdgebrek (kids en zo) ben ik tijdelijk gestopt. Ik heb wel alles bewaard en ben onlangs weer begonnen en bij de stookwinkel uit gekomen. De foto is van mijn allereerste installatie 25 ltr. Mijn huidige installatie is 80 ltr en volledig van koper. Groetjes Bertel

Berichten: 3
(@marcello)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goeie ochtend.

Ik las het artikel over de spontane gisting. Zelf heb ik vorig jaar elke week een bak tamme bramen ontvangen van mijn buurman. Gewassen en ingevroren tot de laatste pluk. Na ontdooien heb ik de bramen geplet en ik een gistingsvat weggezet om op temperatuur te komen. De giststarter stond al klaar en wilde deze later toevoegen. Maar het gisten was al behoorlijk op gang gekomen. 

Op dit moment heb ik nog geen tijd gehad om alles aan te schaffen en te beginnen met stoken. Tussen het werk door, heb ik in ieder geval berkensap getapt en het eerste vat van 26 liter staat te gisten. Het tweede vat van 10 liter gaat vandaag op de gisting.

Fijne paasdagen toegewenst, Marcel

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Allemaal een mooi paasfeest en leuk dat er zoveel nieuwe stokers bij gekomen zijn,welkom allemaal en veel stook plezier.gr???Chris.V.

 

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

jordy geen probleem ik ben er oud mee geworden . ?

 

Berichten: 13
(@tesseract)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste leden deze,

bij deze, ik ben TesseracT en lees al maanden alle topics in dit geweldige forum.
ik heb onlangs een mooie 10l alambiek gekocht en heb hiermee al wat "whiskey's schnaps vodka's" en verscheidene andere probeersels gemaakt.
jullie zijn een ontzettend warm en geweldig forum.
en ik hoop mijn expertise hier te kunnen delen.

ps. mocht iemand een rvs of welk ander metaal willen verkoperen laat het me weten

Groetjes

TesseracT

 

Berichten: 111
(@ijsvogel)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dennis je klinkt als een bekende van me, de zelf benoemde bbq-koning

 

 

Pagina 91 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?