Vandaag een rondje gemaakt door hwt tuincentrum en kwam bij de dierenvoeders de 5 granen mix tegen van Havens.
Nu kwam ik het recept van een UJSSM tegen op het forum , maar dit is een thin mash.
Ik zou graag het geheel schroten en een gedeelte mout toevoegen. En dan alles maischen.
Heeft iemand dit al eens eerder gedaan? En wat kan ik als verhouding aanhouden gemout / ongemout graan?
Als het nog nooit gedaan is, hebben we hier binnenkort een mooi verslag,
of in de sectie recepten. π
De link verwijst naar een recept als thin mash.
Ik wil geen suiker toevoegen en de suikers in de granen omzetten door te maishen. Hier wil ik een gedeelte mout voor gebruiken. Alleen weet ik niet hoeveel mout je ervoor nodig hebt.
Volgens mij heb je minimaal 50% mout nodig voor omzetting. Ik heb hier ook al eens mee geexperimenteerd. Was geen succ6. Je moet de ongemoute granen ook nog verstijfselen. Het word al snel een dikke niet te filteren pap. Mout is iets duurder, maar daar heb je geen omkijken naar.
Met kunstmatige enzymen heb ik het ook wel geprobeerd. Dat ging wel, maar de opbrengst qua soortelijk gewicht was laag.
Your mileage may vary
Ok dan dus een thin mash met paarden voer of een volmout whiskey mash.
Bedankt voor t advies