Meldingen
Alles wissen

bramen vergisten om te stoken (hulp ervaring nodig)


Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

iemand ervaring mbt het vergisten en stoken van bramen? ik heb inmiddels de vriezer vol liggen met bramen en die wil gebruiken, een bramenwijn duurt me een beetje te lang....

ik ben op opzoek naar de stappen van het vergisten, wel of geen pecto-enzym gebruiken etc, en welk gist kan ik gebruiken 

Beantwoorden
4 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb bramen gestookt en vond de smaak tegenvallen,bramen fijn maken,event suiker er bij,als ze erg zoet zijn hoeft het niet,maar suiker maakt alcohol,bakkersgist er bij,en laten vergisten,daarna event zeven en stoken.gr.Chris.deze manier kun je bij al het fruit gebruiken welk veel sap bevat.

Beantwoorden
Berichten: 65
 mac
Topic starter
(@mac)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

thnx, dacht dat het veel moeilijke zo zijn hahahah

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je kunt het moeilijk maken maar dan gaat het op werken lijken,hahaha,sucses?

 

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb mijn bramen van vorig jaar gebruikt om te macereren. Ging ook nog een handje zwartebes bij. Dit drankje viel erg goed bij de proevers.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?