Ik heb van familie in Canada een aantal flessen ahornsiroop gekregen. Weet iemand of en hoe dit tot een lekker drankje is te destilleren? Ik hou me aanbevolen voor recepten.
Enige wat ik over Ahornsiroop vond is je kan ermee een berenvanger likeur maken .
> een liter alcohol van 42% een citroen schil erin trekken en stokje kaneel erbij en 25 cl siroop toevoegen .
Ook omdat hetbestaat voor ca 67% uit sacharose en deel glucose en fructose .
Ook kun je het vergisten
Distileren .
toevoegen: citroenschil , sinasappelschil , wat saffraan en nazoeten met Ahornsiroop .
Zelf nog nooit gedaan maar lijkt me een lekkere uitdaging .
Allereerst moet je het vergisten π
En omdat er vergistbare suikers in zitten is dat goed te doen.
Recepten heb ik niet maar wellicht iemand anders wel.Β
Robbert begrijp ik het recept goed?
Bij de beren anger (
Sorry ging niet goed.
Bij de berenvanger, ( hoe kom je daar aan) , heb je daar alleen toevoegingen bij alcohol?, Een likeur?
Domme vraag maar wat destilleer je?
De Berenvanger gemaakt op 2 manieren .Vooraf heb je dan een alcohol gedistilleerd uit suikers ..
Je zou dus voor een hoeveelheid alcohol moeten hebben van 42 % daarin de citroenschil en kaneel trekken laten voor aantal dagen . filteren en daarna de ahornsiroop toevoegen . goed oplossen . en dan poosje laten rijpen .
Vooraf heb je dan een alcohol gedistilleerd uit suikers ..
de 2e methode vergist je de siroop na vergisting distileer je dit .
Na distilleren laat je dan de citroen en sinaasappel schillen en saffraan enige dagen trekken . je zeeft de schillen en saffraan eruit en je zoet dan na door wat overig ahorn siroop toe te voegen 20 cl per liter .
Robbert. Duidelijk verhaal. Ga het proberen.
Het vergisten van siroop. Dit doe je met water en syroop?. Wat is de verhouding?
Munckerik heb jij enig idee van de verhouding water siroop?
Ik zou eerst het SG van de syrup willen weten als ik het zou gaan vergisten. Even met een hydrometer of refractometer bepalen wat het is.
Heb je al enig idee welke gist je gaat gebruiken?
Op etiket staat 100% put. Op in hout blijkt dat 60 ml 54gr koolhydraten bevat waarvan 50 gram suiker. Dat is dus vrij veel.
Ik heb geen idee welke gist ik kan gebruiken.
Zoveel ervaring heb ik niet. Heb jij suggestie Munckerik??
op 21 liter water 8,4 liter siroop en 75 - 100 gr droge bakkers gist .
Sg is niet te meten. De siroop is te stroperig en de dobber zakt slechts 2 cm er in. Ver onder de schaal. Een refractometer of hydrometer heb ik niet. Ik ga uit van ruim 90%
Robbert en Munckerik vast bedankt voor jullie inbreng. Ben nog wel benieuwd welk gist het beste is.
Dan is het wel heel erg stroperig, ik heb ook wat flesjes Ahorn syrup maar die is best waterig. Een hydrometer of refractometer is wel een aanrader hoor. Meten is weten π
Welke dobber zakt er dan maar twee cm. in?
Ga e.e.a. gewoon verdunnen totdat het meetbaar is. Als gist.... Vodkagist, een biergist of gewoon bakkersgist.... mogelijkheden te over.
Dank voor jullie adviezen. Ik zal mettertijd op dit forum resultaat laten weten.
Nu eerst de appels stoken.
Bedankt.
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.