Meldingen
Alles wissen

Alambic armagnacais


Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vele hier zie ik stoken op alcohol % en daarna de smaak verfijnen.

stel me de vraag of er hier iemand ervaring heeft met de smaakstook.

En dan bedoel ik meteen goed en niet meer met nadien bijsturen.

Het wordt dan wel ChrisV achtig,puur ambachtelijk , nadenken voor beginnen.

Zie de Armagnacais als een leuk alternatief, met veel smaak.

de alambic charantais, is een optie, maar ook de armagnacais komt in dit rijtje.

Weet al wie er hier een charantais gebruikt, is er ook iemand die de Armagnacais benut.

Overigens reageer ik op gebruikers alleen als ze zich laten horen ivm prive.

 

Beantwoorden
6 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik een zelfgemaakte ketel die in Roemenie in de meeste dorpen gebruikt worden,en stook op de manier van 100 jr terug,ik stook ook alleen maar fruit heel soms moet ik er suiker bij doen,maar voor de rest komt er niets moderns in mijn stooksel,mijn drank zet ik op eiken dat ik van een zagerij krijg,dat brand ik op de bbq of met een brander,zo als hij word zo drinken wij hem,niet de perfecte cognac of wisky maar mijn eigen ik,dat is ook mijn intentie ik wil niets copie’eren ik wil mijn eigen drank,en die zo primitief zonder hulpmiddelen stoken,dat is mijn leefwijze met zo min mogenlijk iets goeds maken dat is voor mij de kunst van stoken.

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi, 

zoals jij het beschrijft (en zoals ChrisV het doet) hoop ik ook te gaan stoken.

(ben nog aan het sparen en me aan het inlezen)

ik hoop dat je op deze manier ook kunt stoken met een t500 met koperen helm en vermogensregelaar. 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat weet ik dus niet,ben niet op de hoogte van die moderne spullen,ik stook met een ketel van 100 ltr.gekocht €125-gasbrander,€27.50,alc.meter€2.50 en de rest flessen leidingen koelvaten etc.was gratis.zelfs het fruit wat ik verstook krijg ik gratis maar daar geef ik vrijwillig iets voor ,ik werk met mijn ogen oren en neus.

 

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn manier van stoken scheelt niet veel van die van chris, denk ik. geen t500, reflux of andere toevoegingen. Een ketel en koeler meer niet (pot-stil), Ik heb alleen een iets modernere zelfbouw ketel naar mijn wens en gooi een beetje extra suiker in het gistvat om een iets sterker stook-bier/wijn te maken. Ik probeer altijd een goede smaak in het gistvat te krijgen voordat ik het stook, stook het minimaal 2 keer. groet

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

ik ben blij om te lezen dat er meer mensen op de oude manier stoken zo blijft deze ambacht ook voortbestaan,er is al genoeg van ons cultuur erfgoed verdwenen.

 

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

5 verdiepingen in de colom

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?