Meldingen
Alles wissen

Alcohol meten (gember) likeur


Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi,

Ik heb van een deel van een neutrale suikerstook gemberlikeur gemaakt.

Beetje suiker, gember en 40% neutraal, en dat een maandje laten staan.

Echt heerlijk (een aanrader maar dat terzijde)!

Ik had eerst een liter gemaakt met te veel suiker die wij te zoet vonden. En dus nog een liter met beduidend minder suiker.

Die twee heb ik bij elkaar gedaan en het resultaat is zoals gezegd erg lekker.

Maar nu wilde ik het alcoholpercentage meten, maar de dobber geeft 0% aan.

Als ik neutraal of rum meet, geeft hij het juiste alcoholpercentage aan, maar dus niet met de gemberlikeur.

Is dat normaal/verklaarbaar?

Beantwoorden
3 reacties
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zodra je suikerwater toevoegt is je dobber niet meer bruikbaar. Hoe laat het wel moet weet ik ook niet. Terugrekenen zou ik zeggen

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
Topic starter
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ah okay, dan weet ik dat voor de volgende keer, en dan weet ik ook dat het niet aan de dobber ligt.?

Thanx!

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

https://www.stookforum.nl/thread/hoe-meet-je-het-alcohol-getal-in-een-likeur/ inderdaad terugrekenen is het makkelijkste, hier staan verschillende interpretaties omtrent terugrekenen en methodes?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?