Meldingen
Alles wissen

Appels vergisten

Pagina 4 / 18

Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik bedoel de appel die letterlijk vanuit Australië komt, niet de Australische variëteit. Ik zag onlangs pink lady’s liggen in een bio winkel, van waar kwamen ze? Australië. Dat vind ik niet bio ...

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hallo hier bij mij ook ik heb zoveel fruit dat ik het niet verwerken kan al mijn buren en ook de kindergarten kunnen gratis fruit afhalen zoveel ze willen maar ik pluk het niet !!! ik pluk alleen wat ik voor mij zelf wil en ben nu met een buur aan het zagen en snoeien hij het hout en de rest naar de afval !!! zo gaat dat hier

gr erik

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Er zijn appels genoeg,zie vaker bordje staan zelf plukken,steun onze fruitboeren,niet die uit de rest vd wereld.met die hete zomer hebben ze al genoeg elende gehad,winkelketens pakken fruit niet om dat het te klein is,koop direct bij de boer,doe ik ook.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Mijn druiven staan heel mooi te vergisten,ontdanks dat ze wild staan te vergisten,geen gist en suiker toegevoegd,staan nu een week mijn aansteker uit te blazen.als dat goed gaat gebruik ik ook geen gist meer.dan heb je ook geen probleem met event.gistsmaak.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wilde gist smaakt ook naar gist 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ok Jan maar ik ben ook wild dus zal wel beter bij me passen? ik ben benieuwd naar het resultaat anders zit ik met 400 kg mislukte druiven,wel veel voor gft.bak?maar het zal wel weer lukken.maar ik wist niet dat het dan ook naar gist kon gaan smaken.maar is ook gist,had zo ver nog niet na gedacht.?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een wilde vergisting en dan met een gistmaak zitten? Kan me er wel iets bij voorstellen. Ik geloof dat ik dan in een hoekje zacht ging zitten snikken met af en toe een hysterische uithaal. Gelukkig is Chris wel een echte kerel. Die draagt dat als een man. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel heb meestal wel geduld en vertrouwen,dat komt wel goed,meestal is het gewoon koppie gebruiken.het staat mooi te gisten,als het uitgegist is laat ik het nog een tijdje staan,en dan zie ik wel wat het wordt.als onze voorouders het konden moet ik het ook kunnen ben nog met dinosourus opgegroeid was ons huisdier.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik ga dadelijk nog een ton uitwassen en er weer 60l appels in draaien

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

En evds3 zitten ze in de ton?volgens mij wel,we komen deze winter niet om vd.dorst weet ik zeker?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

chis nee morgen nog een uurtje werk 

de dochter wilde mee malen en het is niet zo snel gegaan maar het was plezant samen dat malen met de dochter ( 5 jaar oud) de rest is voor morgen

gr erik

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heerlijk kinderen om je heen die helpen,duurt alleen wat langer dan,hier rent er nog een rond van een jaar en acht mnd.helpt mij ook altijd met de druiven.mijn nichtje,maar ze woont bij me.ik zit 24 uur met kinderen rij autistische en probleemkinderen naar school vermoeiend maar leuk,soms vreten ze mijn energie totaal op maar ik vind het prachtig,als ik thuis kom en heb drie groepen van 8 naar huis gebracht heb ik soms twee uurtjes slaap nodig om bij te komen ,maar dan komt er eentje naar mij en roept dis dis die vraagt dan ook om mijn aandacht.ze noemt mij dis kan niet Chris zeggen,ze houden mij jong en daar ben ik dankbaar voor.

Beantwoorden
Berichten: 196
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bij deze is de gist uitgewerkt en donderdag zou ik willen gaan distilleren (toch minstens de ruwe stook).

Als ik het goed begrijp doe ik best sowieso een ruwe en een fijne stook. Van de ruwe stook gooi ik de voorloop weg maar gooi ik de heads en de tails wel gewoon in de ketel voor de fijne stook of laat ik die er ook best uit? Ik prefereer kwaliteit boven kwantiteit dus op dit moment denk ik dat ik wat niet lekker is niet opnieuw gestookt wordt. ANderzijds zitten er misschien toch nog belangrijke aroma's en de heads en de tails?

Leng ik voor de fijne stook in de T500 best aan tot 40° of leng ik aan tot 10l?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi alles bij elkaar en verdun naar 40% ivm brandgevaar.alc.brand.zeker als die boven de 40% utkomt.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Spannend, je hebt met goede ingrediënten gewerkt dus moet perfect worden. Je hebt een paar opties maar ik zou gewoon lekker de t500 (met reflux aanzetten) dan heb goud in handen. Doorgaan tot er niets meer uitkomt en dan het sap verder distilleren voor schoon water met appelsmaakje en dan terug mengen naar 40% en klaar. Zo zou ik het doen. En ga ik doen als ik mijn appels krijg. 

Beantwoorden
Pagina 4 / 18
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?