Ik heb beide pakken maar in flessen gedaan, smaakte lekker. Aangezien ik bommen had gemaakt van de gembier bier met teveel koolzuur erin. Moet ik deze appel cider ook verhitten voor de zekerheid? Op het moment dat ik deze open maakt dan schuimt deze als echt bier.
Heb nog een pak MJ apple cider en MJ Pear gekocht die ga ik wel stoken met de T500 koperen dome en condensor. Eerst goed oefenen hoe distilleren werkt.
goedendag
ik geloof dat ik met succes calvados heb gemaakt
dus hier mijn verhaal misschien heb je er wat aan
vrienden van mij hebben veel appelbomen en dan laten ze iemand komen die het perst
dan krijg je het in 5l pakken gepasteuriseerd en troebel
ik dus 4 pakken in emmer gedaan (20l)
en toen nog 2kg suiker met 3 literwater als siroop toegevoegd (suiker gehalte vond ik laag)
toen op advies van stookwinkel met champagne gist vergist
gewoon een aantal weken laten uitgisten
vanwege het troebele appelsap maar ruwbrand gemaakt met de airstill
en de fijn brand ook in podstil mode met extra koper spons op de plek van de botanical bakje
toen had ik dus 2.6 liter fijnbrand op 60%
die heb ik toen met blokjes limousien eiken 6 maand in een 5l glazen weckpot gezet
de kleur is dan het zelfde als calvados van 100€L uit Normandië
vervolgens tot 40% verdunt en gebotteld
dus 3.5l op 40%
en het is echt zacht geworden (vind ik )
maar ja heb niet veel vergelijk
dus nu afwachten wat men er van vind
heb nog een batch staan op eiken maar die is pas augustus klaar
graag commentaar
ik heb dus eerst cider gemaakt en dat verstookt
Ja snap ik
moet je dan het geperste ook eerst koken?
Wat ik wel weet is dat ze voor cider bepaalde rassen appels gebruiken
die zijn ook niet zo eetbaar welke rassen dat zijn weet ik niet
betekend wel dat ik er van uit ga dat ik nooit kan bereiken wat je in de winkel vind
omdat ik niet weet van welke appel het sap is gemaakt
hier hebben de appel veel meer suiker zo dat het anders vergist en ik neem aan dat je dat moeilijk kan compenseren dus worden er voor cider speciaal appels gekweekt
dat is de reden dat ik er calvados/brandewijn van heb gemaakt