Meldingen
Alles wissen

Apple cider mangrove jack hulp nodig

Pagina 2 / 2

Berichten: 144
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik heb beide pakken maar in flessen gedaan, smaakte lekker. Aangezien ik bommen had gemaakt van de gembier bier met teveel koolzuur erin. Moet ik deze appel cider ook verhitten voor de zekerheid? Op het moment dat ik deze open maakt dan schuimt deze als echt bier. 

Heb nog een pak MJ apple cider en MJ Pear gekocht die ga ik wel stoken met de T500 koperen dome en condensor. Eerst goed oefenen hoe distilleren werkt.

 

Beantwoorden
6 Reacties
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2819

@gerard01 hoeveel bottelsuiker gebruik je?

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 144

@murmillo voor de 35cl 1 zakje 4 gram rietsuiker en voor de 1 liter flessen 2 stuks bottle suiker. Voor de gember bier geen suiker toegevoegd.

1716878292-IMG_4703.jpeg
Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@gerard01 Dat is voor de 35cl flesjes ruim 11gr per liter en 12 gr per liter is toch echt wel de max. De 8gr per liter is voor een cider al prima.

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 144

@rumo thx, was ik eigenlijk al bang voor. Is dat misschien ook de reden dat het bijna niet smaakt naar appel? Heb nu 26 x 1 L flessen en 30 x 35 cl flesjes staan. Dus snel de flesjes leeg drinken (burp)

 

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2104

@gerard01 Dat hoef niet kijk maar eens in het grote cider topic daar in wordt meer maal aan geraden om de cider te laten rijpen voor een smaak verandering.

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2819

@gerard01 omdat je nu een vorm van handgranaten hebt gemaakt. Is het slim om er een handdoek over heen te leggen. De 35cl flesjes dan.

Beantwoorden
Berichten: 9
(@eric-jan)
Active Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

goedendag

ik geloof dat ik met succes calvados heb gemaakt

dus hier mijn verhaal misschien heb je er wat aan

vrienden van mij hebben veel appelbomen en dan laten ze iemand komen die het perst

dan krijg je het in 5l pakken gepasteuriseerd en troebel

ik dus 4 pakken in emmer gedaan (20l)

en toen nog 2kg suiker met 3 literwater als siroop toegevoegd (suiker gehalte vond ik laag)

toen op advies van stookwinkel met champagne gist vergist

gewoon een aantal weken laten uitgisten 

vanwege het troebele appelsap maar ruwbrand gemaakt met de airstill

en de fijn brand ook in podstil mode met extra koper spons op de plek van de botanical bakje

toen had ik dus 2.6 liter fijnbrand op 60% 

die heb ik toen met blokjes limousien eiken 6 maand in een 5l glazen weckpot gezet

de kleur is dan het zelfde als calvados van 100€L uit Normandië 

vervolgens tot 40% verdunt en gebotteld

dus 3.5l op 40%

en het is echt zacht geworden (vind ik )

maar ja heb niet veel vergelijk

dus nu afwachten wat men er van vind

heb nog een batch staan op eiken maar die is pas augustus klaar

graag commentaar 

 

Beantwoorden
Berichten: 9
(@eric-jan)
Active Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

ik heb dus eerst cider gemaakt en dat verstookt

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 144

@eric-jan bedankt voor het delen van jou succes top. Mijn bedoeling is om de appels en peren hier ook op deze manier te doen. Alleen wel zelf persen, helaas vorig jaar veel last gehad van de fuitmot dus weinig opbrengst. Hopelijk dit jaar beter. Maar voordat ik zover ben eerst oefenen en veel leren.

Beantwoorden
Berichten: 9
(@eric-jan)
Active Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Ja snap ik 

moet je dan het geperste ook eerst koken?

Wat ik wel weet is dat ze voor cider bepaalde rassen appels gebruiken

die zijn ook niet zo eetbaar welke rassen dat zijn weet ik niet

betekend wel dat ik er van uit ga dat ik nooit kan bereiken wat je in de winkel vind

omdat ik niet weet van welke appel het sap is gemaakt 

hier hebben de appel veel meer suiker zo dat het anders vergist en ik neem aan dat je dat moeilijk kan compenseren dus worden er voor cider speciaal appels gekweekt 

dat is de reden dat ik er calvados/brandewijn van heb gemaakt 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?