Kirsch is inderdaad heel lekker, wist niet dat het van morellen werd gemaakt. Ik dacht van zoete kersen omdat daar voor mijn gevoel meer suiker in zou zitten. Mijn morellenboom is helaas leeg gevreten door eksters, merels, mussen en duiven en god wat nog meer voor gajes. Ik had al gauw 20 kilo kunnen hebben schat ik.
Mijn morellenboom is helaas leeg gevreten door eksters, merels, mussen en duiven en god wat nog meer voor gajes.
Hier zijn de kersen weggevreten door de kraaien groen nog wel, nu dat ik ze kan verwerken tot drank, rotbeesten met honderden zijn hier n'en echte pest, 4 bomen alles weg.
grts
Dat wil ik dan ook wel eens proberen met mijn krieken.
dat zou ik dan ook doen ipv. cider recept, ik zou wel suikergehalte meten, ik denk dat je wel wat suiker gaat moeten toevoegen als je het zelfde resultaat wil als met kersen.
grts.
een zure kers waar je idd Kirschwasser van kunt stoken.
Ik dacht dat van kersen was, dat weten we dan ook weer, we leren alle dagen bij.
grts.
Dat zijn ook kersen, maar een zure soort. Eigenlijk te zuur om gewoon te eten. maar je kunt er wel een goede kirsch van stoken. Ik denk trouwens dat je ook een heel goede kirsch kunt maken van zoete kersen hoor, Maar ik denk dat ze ooit een goede bestemming zochten voor de zure krieken, en de kirsch is zo'n goede bestemming 😉
Ik zou ze gewoon met pit en al in het vergistingsvat gooien en een tijdje laten staan,wel eerst kneuzen maar zo dat de pit heel blijft,na een tijdje zakken de pitten naar de bodem( doe ik ook zo met pruimen) dan schud je het over in een paar emmers of ander vergistingsvat zonder de pitten,dan voeg je de suiker toe en de gist,dan vergisten en stoken,je kunt voor dat je gist en suiker toevoegd het rustig laten staan,ik laat het soms wel 2 mnd. zo staan.sucses.gr.?Chris.V?
Chris, hier noemen ze het sauerkirchen en wordt er idd kirchwasser van gebrand tot blanke alcohol
Ik persoonlijk vind het resultaat niet zo bijzonder smaken en macereer liever de kersen tot kersenlikeur. Dan proef je tenminste kers en gieten wij het over het ijs wat echt een diepe kersensmaak geeft.
Ik ben er dol op. Het is natuurlijk geen likeur dus niet te vergelijken. Het is een eau de vie, of een Obstler van kersen.
Ik koop in Duitsland regelmatig die halve liter flesjes appel, appel/peer, abrikoos, slivovitch en kirschwasser. Allemaal een tientje per stuk.
In nederland zijn de eau de vie's niet erg bekend en slecht verkrijgbaar.
Ik flambeer de kersen ermee, cerise flambee (kersen uit blik en kirsch uit duitsland) pannekoekje en een bol vanilleijs erbij.
Ik ga het binnenkort weer zelf maken, sap is besteld. Maar de zelfgemaakte kirsch is bedoeld om te drinken, niet om te flamberen ?
Ben echt jaloers. Het rumproject is in de kersentijd gekomen maar de pruimentijd ga ik meemaken reken daar maar op. Volgend jaar ga ik zeker voor de kersen.
Deze link had ik al eens gegeven toch? http://www.dewijkgaard.nl/morellensap_1026/
Geen pit, geen schillen, wel vers 🙂
Wordt over een paar weken geperst en mag het afgehaald worden. Bij jou is het om de hoek Lummel.
Ik weet niet wat voor beeld je bij mij hebt maar ik moet toch echt af en toe wel eens werken. En 100 liter melasse is toch ook best wel een beetje veel.
Kortom, de kersentijd ga ik missen. Maar de pruimen, appel en perentijd waarschijnlijk niet. Tenzij ik stoned en dronken lig te neuken, dan mis ik alles.
Ik weet er alles van, ik moet ook werken ? ik kom bijna nergens meer aan toe en heb al bijna een jaar niet zelfgestookt. Maar dit ga ik doen ?
Serieus was ook een wensje van mij. Maar Pino had andere plannen. Volgens mijn moeder komt het met de pruimen goed en ze heeft er aardig wat van staan. Hopelijk ligt tegen die tijd de rum veilig in het vat.
Rob,Betweter ik dacht ook er hetzelfde mee doen als met de vlierbessen,ps heb zaterdag feestje laat ik ze het recept van jou proeven de vlierbessen,gr.??Chris.V
Ik ben nu gestart met persen van de krieken en hou dus mooi klaar sap over. Zou ik dit kunnen aanwenden om een verstookbaar mengsel te maken ?
PS. : Het zou mijn eerste projectje worden . Nu nog even wachten tot de T500 binnen zijn en ik kan starten !