Meldingen
Alles wissen

Iets met Krieken / kersen aan te vangen

Pagina 2 / 6

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kirsch is inderdaad heel lekker, wist niet dat het van morellen werd gemaakt. Ik dacht van zoete kersen omdat daar voor mijn gevoel meer suiker in zou zitten. Mijn morellenboom is helaas leeg gevreten door eksters, merels, mussen en duiven en god wat nog meer voor gajes. Ik had al gauw 20 kilo kunnen hebben schat ik. 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Mijn morellenboom is helaas leeg gevreten door eksters, merels, mussen en duiven en god wat nog meer voor gajes.

 

Hier zijn de kersen weggevreten door de kraaien groen nog wel, nu dat ik ze kan verwerken tot drank, rotbeesten met honderden zijn hier n'en echte pest, 4 bomen alles weg.

grts

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat wil ik dan ook wel eens proberen met mijn krieken.

 dat zou ik dan ook doen ipv. cider recept, ik zou wel suikergehalte meten, ik denk dat je wel wat suiker gaat moeten toevoegen als je het zelfde resultaat wil als met kersen.

grts.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

een zure kers waar je idd Kirschwasser van kunt stoken.

 Ik dacht dat van kersen was, dat weten we dan ook weer, we leren alle dagen bij.

grts.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6773
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zijn ook kersen, maar een zure soort. Eigenlijk te zuur om gewoon te eten. maar je kunt er wel een goede kirsch van stoken. Ik denk trouwens dat je ook een heel goede kirsch kunt maken van zoete kersen hoor, Maar ik denk dat ze ooit een goede bestemming zochten voor de zure krieken, en de kirsch is zo'n goede bestemming 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zou ze gewoon met pit en al in het vergistingsvat gooien en een tijdje laten staan,wel eerst kneuzen maar zo dat de pit heel blijft,na een tijdje zakken de pitten naar de bodem( doe ik ook zo met pruimen) dan schud je het over in een paar emmers  of ander vergistingsvat zonder de pitten,dan voeg je de suiker toe en de gist,dan vergisten en stoken,je kunt voor dat je gist en suiker toevoegd het rustig laten staan,ik laat het soms wel 2 mnd. zo staan.sucses.gr.?Chris.V?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, hier noemen ze het sauerkirchen en wordt er idd kirchwasser van gebrand tot blanke alcohol

Ik persoonlijk vind het resultaat niet zo bijzonder smaken en macereer liever de kersen tot kersenlikeur. Dan proef je tenminste kers en gieten wij het over het ijs wat echt een diepe kersensmaak geeft.

Beantwoorden
Berichten: 6773
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben er dol op. Het is natuurlijk geen likeur dus niet te vergelijken. Het is een eau de vie, of een Obstler van kersen.

Ik koop in Duitsland regelmatig die halve liter flesjes appel, appel/peer, abrikoos, slivovitch en kirschwasser. Allemaal een tientje per stuk. 

In nederland zijn de eau de vie's niet erg bekend en slecht verkrijgbaar.

Ik flambeer de kersen ermee, cerise flambee (kersen uit blik en kirsch uit duitsland) pannekoekje en een bol vanilleijs erbij.

Ik ga het binnenkort weer zelf maken, sap is besteld. Maar de zelfgemaakte kirsch is bedoeld om te drinken, niet om te flamberen ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben echt jaloers. Het rumproject is in de kersentijd gekomen maar de pruimentijd ga ik meemaken reken daar maar op. Volgend jaar ga ik zeker voor de kersen. 

Beantwoorden
Berichten: 6773
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze link had ik al eens gegeven toch?  http://www.dewijkgaard.nl/morellensap_1026/

Geen pit, geen schillen, wel vers 🙂

Wordt over een paar weken geperst en mag het afgehaald worden. Bij jou is het om de hoek Lummel.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet niet wat voor beeld je bij mij hebt maar ik moet toch echt af en toe wel eens werken. En 100 liter melasse is toch ook best wel een beetje veel.

 

Kortom, de kersentijd ga ik missen. Maar de pruimen, appel en perentijd waarschijnlijk niet. Tenzij ik stoned en dronken lig te neuken, dan mis ik alles.

Beantwoorden
Berichten: 6773
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet er alles van, ik moet ook werken ? ik kom bijna nergens meer aan toe en heb al bijna een jaar niet zelfgestookt. Maar dit ga ik doen ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Serieus was ook een wensje van mij. Maar Pino had andere plannen. Volgens mijn moeder komt het met de pruimen goed en ze heeft er aardig wat van staan. Hopelijk ligt tegen die tijd de rum veilig in het vat. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rob,Betweter ik dacht ook er hetzelfde mee doen als met de vlierbessen,ps heb zaterdag feestje laat ik ze het recept van jou proeven de vlierbessen,gr.??Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 58
Topic starter
(@bouwkunde)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben nu gestart met persen van de krieken en hou dus mooi klaar sap over. Zou ik dit kunnen aanwenden om een verstookbaar mengsel te maken  ?

 

PS. : Het zou mijn eerste projectje worden . Nu nog even wachten tot de T500 binnen zijn en ik kan starten !

Beantwoorden
Pagina 2 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?