Niet aan te raden, boven de 55% blijven de ongewenste stoffen liever aan de alcohol kleven en niet aan de kool. Je zou de alcohol kunnen filteren en dan nog eens stoken. Maar wat zonde om er een smaakloos drankje van te maken, gebruik je de alcohol alleen maar om dronken te worden 😝
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen! Hoor graag hoeveel verschil je proeft.
Ik heb ook een EZ-filter systeem aangeschaft, maar als ik mijn eerste stook van mijn suikeroplossing zo proef, dan zie ik niet direct een reden om te filteren. Sterker nog, ik ben bang dat het dan misschien een beetje een smaakloze toestand wordt. Ik twijfel dus enorm of ik hem nu ga inzetten.
Zowel Brús als Stookboks goed bezig je vragen te stellen op dit forum. Zoals jullie zien is er altijd een antwoord door een van de mede stokers. Goed bezig dus 👍
Goede avond medestokers,
misschien voor jullie gesneden koek, voor mij m’n eerste mash op basis van melasse en rietsuiker ( recept uit een rum toppic waarna verwezen word vanuit de webshop ) alles keurig opgevolgd en volgens mij gaat alles prima, pruttelt thans prima.. heb de blauwe rum turbo gebruikt met die piraat erop. Valt mij echter op dat de vergisting in de emmer behoorlijk in temperatuur opgelopen is naar 34*celcius.. ruimte waar emmer staat is 20*celcius. Is het normaal dat bij een fermentatie proces zoveel warmte ontstaat? Is beduidend hoger als bij m’n sugar wash vergisting.
alvast bedankt voor jullie reacties! Gr Sven