Olijven
Rond deze tijd kan je verse olijven vinden op de markt. Ik bedoel hiermee de groene, oneetbare en bittere olijven die men in de pekel moet doen om ze eetbaar te maken. Vers van de boom.
Nu experimenteer ik al heel lang naar een bitter om mijn angostura te vervangen. Helaas kom ik nergens.
Ik heb die groene olijven al in de alcohol gedaan met andere bittere ingredienten. Het resultaat is een donkere bittere drank die helaas niet in de buurt komt van het niveau van de legendarische angostura.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het fermenteren van olijven ? Ik veronderstel dat die dingen geen suiker bevatten. Moet men dan eerst lactofermenteren of suiker toevoegen ?
Peace
Om de smaak van olijven goed te krijgen kun je het besten een extract /concentraat maken en dat toevoegen . Je krijgt wel snel het opaal effect als alcohol percentage laag is .
Wil je fermenteren leg ze dan eerst na licht kneuzen in heet water waardoor ze wat vocht opnemen en daarna in vriezer .
Bij ontdooien zijn cellen stuk .hierna druivensuiker of rietsuiker toevoegen en fermenteren .