Zeer interessant! Lijkt wel beetje melk achtig.
T is wel wat troebel na afgieten ik kan het laten bezinken en het als een soort Sake / brem drinken maar dat is niet de bedoeling, het gaat zo snel mogelijk door de ketel .
vanavond even een deel van de rijst/ quinoa wijn door keteltje heen jagen .
Oosterse basis wijn voor een oosters toekomstig tiny project .
En een deel meng met kokoswater voor een stevige oosterse drank .
En? Hoe is het gegaan en is het lekker geworden?
ik heb nu de helft overgehaald en het is bijzonder goed gelukt .
Zoals altijd is heel belangrijk en zeker met een rijstwijn of zoals deze rijst in combinatie met een graan om tijdig te stoppen .
Er is vrij veel naloop zeg maar .
Omdat in Azië er veel gelijke dranken en kleine varianten zijn houden we de naam maar op het mongoolse tongba .
Zo is deze prima te drinken .
MAAR ! Omdat een dergelijke drank ook wordt gebruikt als basis voor andere drankjes komt er binnenkort een vervolg op waarbij ik in een " tiny project " deze basis drank ga gebruiken voor een " tamarinde likeur "
Thnx weer voor de uitgebreide uitleg. Ik blijf volgen.
Altijd leuk te horen dat iemand mijn dingetjes volgt .
?
Dit kon wel eens mijn meest favoriete drankje van jou gaan worden. Tijd om ergens in de zomer af te gaan spreken. Ik meende dat mensen nu staan te springen om een tiny met een tropisch exotisch romantisch tintje. Vrij veel naloop. De moeite waard om op te sparen en na verloop van tijd nog eens over te halen?
groeten Catnip
@catnip voor ,het tropische drankje moet de ton druiven nog vergisten .de Rijst quinoa is klaar en is trouwens alleen zo gestookt al verrekte goed te drinken
Misschien moet ik toch even de volgorde wat wijzigen .
Naloop gaat bij mij gewoon tussen struiken .
Ik heb jet weggehaald uiteindelijk omdat ik het niet wilde dus dan wil ik het later ook niet .
Je weet je bent welkom . Hoeft niet tot zomer te wachten
Ik lees dit nu pas, maar erg interessant om het te volgen en wat te leren Robbert??
Robbert, je heb de rijstwijn heel helder gekregen na het filteren. Mijn complimenten, want ik weet dat dit bij rijst heel moeilijk is. Ik heb nu 10 kg kleef rijst met 2 kg mout staan en het bovenste deel is nu helder maar de rest is pap. Ik wilde deze keer met de door jou gemaakte dubbele bodem alles mee stoken. Ik doe denk ik alles wel in een paar kookzakken.
De beker op de foto is de rijstwijn ongefilterd komt zo uit het vat .Rumo .
ik heb het alleen voorzichtig afgegoten Met een netje . Daarna nog een nacht laten staan en opnieuw over gegoten meer ook niet .
Normaal krijg je bij vergisten een dikke koek bezinksel en daar boven een vloeistof laag en wat drijvende klonten
het heeft 7 weken gewoon staan te gisten .
ja je kunt het beste dan met kookzak even stoken.
De beker op de foto is de rijstwijn ongefilterd komt zo uit het vat .Rumo .
ik heb het alleen voorzichtig afgegoten Met een netje . Daarna nog een nacht laten staan en opnieuw over gegoten meer ook niet .
Normaal krijg je bij vergisten een dikke koek bezinksel en daar boven een vloeistof laag en wat drijvende klonten
het heeft 7 weken gewoon staan te gisten .
ja je kunt het beste dan met kookzak even stoken.