Meldingen
Alles wissen

Op de Oosterse tour met een zuid Amerikaans accent (Shochu/Tongba/Brem)

Pagina 4 / 4

Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zeer interessant! Lijkt wel beetje melk achtig. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

T is wel wat troebel na afgieten ik kan het laten bezinken en het als een soort Sake / brem drinken maar dat is niet de bedoeling, het gaat zo snel mogelijk door de ketel .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vanavond even een deel van de rijst/ quinoa wijn door keteltje heen jagen .
Oosterse basis wijn voor een oosters toekomstig tiny project .
En een deel meng met kokoswater voor een stevige oosterse drank .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En? Hoe is het gegaan en is het lekker geworden?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik heb nu de helft overgehaald en het is bijzonder goed gelukt .
Zoals altijd is heel belangrijk en zeker met een rijstwijn of zoals deze rijst in combinatie met een graan om tijdig te stoppen .
Er is vrij veel naloop zeg maar .
Omdat in Azië er veel gelijke dranken en kleine varianten zijn houden we de naam maar op het mongoolse tongba .
Zo is deze prima te drinken .
MAAR ! Omdat een dergelijke drank ook wordt gebruikt als basis voor andere drankjes komt er binnenkort een vervolg op waarbij ik in een " tiny project " deze basis drank ga gebruiken voor een " tamarinde likeur "

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Thnx weer voor de uitgebreide uitleg. Ik blijf volgen. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Altijd leuk te horen dat iemand mijn dingetjes volgt .
?

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dit kon wel eens mijn meest favoriete drankje van jou gaan worden.  Tijd om ergens in de zomer af te gaan spreken. Ik meende dat mensen nu staan te springen om een tiny met een  tropisch exotisch romantisch tintje.  Vrij veel naloop. De moeite waard om op te sparen en  na verloop van tijd nog eens over te halen?

groeten Catnip

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@catnip voor ,het tropische drankje moet de ton druiven nog vergisten .de Rijst quinoa is klaar en is trouwens alleen zo gestookt al verrekte goed te drinken
Misschien moet ik toch even de volgorde wat wijzigen .
Naloop gaat bij mij gewoon tussen struiken .
Ik heb jet weggehaald uiteindelijk omdat ik het niet wilde dus dan wil ik het later ook niet .

Je weet je bent welkom . Hoeft niet tot zomer te wachten

Beantwoorden
Berichten: 385
 Ton
(@ton)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik lees dit nu pas, maar erg interessant om het te volgen en wat te leren Robbert??

Beantwoorden
RuMo
Berichten: 2104
 RuMo
(@rumo)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Robbert, je heb de rijstwijn heel helder gekregen na het filteren. Mijn complimenten, want ik weet dat dit bij rijst heel moeilijk is. Ik heb nu 10 kg kleef rijst met 2 kg mout staan en het bovenste deel is nu helder maar de rest is pap.  Ik wilde deze keer met de door jou gemaakte dubbele bodem alles mee stoken. Ik doe denk ik alles wel in een paar kookzakken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De beker op de foto is de rijstwijn ongefilterd komt zo uit het vat .Rumo .
ik heb het alleen voorzichtig afgegoten Met een netje . Daarna nog een nacht laten staan en opnieuw over gegoten meer ook niet .
Normaal krijg je bij vergisten een dikke koek bezinksel en daar boven een vloeistof laag en wat drijvende klonten
het heeft 7 weken gewoon staan te gisten .
ja je kunt het beste dan met kookzak even stoken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De beker op de foto is de rijstwijn ongefilterd komt zo uit het vat .Rumo .
ik heb het alleen voorzichtig afgegoten Met een netje . Daarna nog een nacht laten staan en opnieuw over gegoten meer ook niet .
Normaal krijg je bij vergisten een dikke koek bezinksel en daar boven een vloeistof laag en wat drijvende klonten
het heeft 7 weken gewoon staan te gisten .
ja je kunt het beste dan met kookzak even stoken.

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?