Een goedenavond allen,
Ik heb een kleine 40kg overrijpe pruimen weten te bemachtigen. Het ontpitten is een hels karwei, dus ik als simpele boer als ik nu die pruimen in een grote pan gooi, beetje water erbij en laat maar koken, dan komt het allemaal vanzelf los en zakken die pitten wel naar de bodem. Nu heb ik het zo gedaan dat ik een klein deel over heb gehouden en de rest in een ton heb gegooid met extra suiker en gist. Nu lees ik overal horrorverhalen over cyanide methylalcohol en ben ik niet overtuigd of het wel zo kan. Wie kan er nu voor eens en altijd duidelijkheid bieden?
M.v.g.
Dun Brabo
40 kilo ontpitte is niet al te veel werk,als je maar goeie grote pruimen heb.Ik had jubileum pruimen dan is 40 kilo een uur misschien anderhalf werk .
maar wat je nu doet kan ook !! Succes !
Kan het kwaad dat de pruimen al een klein beetje 'overrijp' zijn? Niet rot maar al behoorlijk 'mals'...
@kees22 ik weet niet wat u nu suggereren wil maar ik was niet aan het schelden .
Misschien dat u meer problemen heeft met mensen uit regio dat u al bevooroordeeld bent en voorbarige conclusies trekt.
Ik spreek dan wel streektaal maar het woord Hollander is toch algemeen. En ook in verschillende defenitie
Zoekt u maar na :
Hollander
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/Hollander
Anders luistert u eens naar het liedje van Alexander Curly - hollanders.
Dus Hollandse stoker is gewoon Nederlands voor Nederlandse stoker .
En als u de tweede zin niet snapt probeert u dan eens een huisje te krijgen voor uw kinderen. En waar de voorrang ligt.
Ik lees hier twee discussies die quasi langs elkaar lopen, als de pruimen al gezorgd hebben voor een aangewakkerde angst zullen dit soort discussies niet bijdragen om verdere vragen te durven stellen 😉
Advies is om beide te genieten van een lekkere borrel en zich niet te druk te maken over definities of het verkeerd interpreteren van elkaars opmerkingen.
Als Limburger kan ik enkel bijdragen dat ongeacht waar iemand vandaan komt, inborst het belangrijkste is. Niet de postcode.